skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Venter til jula er over

Planleggingen av prinsesse Märtha Louise og Ari Behns bryllup starter ikke før etter jul, opplyser Slottet. Ingenting er planlagt ennå bortsett fra at Nidarosdomen er booket.

Publisert 14.12.2001 16:00. Oppdatert 14.12.2001 16:44.
Informasjonssjef ved Slottet , Wenche Rasch.
Foreløpig er ingen av de praktiske tingene rundt bryllupet i Trondheim 24. mai neste år på plass, bortsett fra at Nidarosdomen og biskop Finn Wagle er booket.

- Vi starter ikke planleggingen før etter jul. Derfor kan jeg ikke si noe om formatet, hvor mange dager feiringen skal pågå eller hvem som blir ansvarlig for forberedelsene ennå, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch.

Det eneste hun vil si er at Slottet i forkant av forlovelsen konsulterte Trondheim kommune, biskopen i Nidaros og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Kanskje vil bryllupsfeiringen holdes ved Stiftsgården i Trondheim. Men ennå er ingenting planlagt. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Vaske, male og skrubbe

Ved Stiftsgården i Trondheim får NTB opplyst at de ikke har hørt noe om at bryllupsfesten skal holdes der.

- Vi vet ingenting, sier intendant Jan Slotten, som likevel har listen klar over hvilke forberedelser som må gjøres.

- Vi må pusse, vaske, male og skrubbe. De gamle urene må være riktig innstilt, og kanskje må vi gi fasaden et løft, sier han til Adresseavisen, og understreker at paret vil bli tatt vel imot hvis de velger den ærverdige trebygningen fra slutten av 1700-tallet.

Nidarosdomen er booket til bryllupet 24. mai 2002.
Det kongelige bryllupet får også konsekvenser for
restaureringsarbeidene i Nidarosdomen. Direktør Øivind Lunde Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider sier at planene fram mot kroningsjubileet i 2006 er omprioritert.

- Hovedsaken nå blir å få rengjort og satt i stand koret
innvendig. Noe må også gjøres med det elektriske systemet, sier Lunde, som var informert om forlovelsen og det planlagte bryllupet på forhånd.

- Jeg ble forespurt om våre arbeider gjorde det umulig å få det til, sier han. Nidarosdomen kan romme 1.200 mennesker.

Fullt hus

Selv om Slottet tilsynelatende ikke er kommet så langt i forberedelsene ennå, er hotellene i Trondheim allerede nærmest fulle i dagene rundt 24. mai. De største hotellene melder om telefonstorm med orkan i kastene etter at prinsesse Märtha Louises kommende bryllup i Nidarosdomen ble annonsert.

- Det var ganske fullt hos oss allerede før dette ble kjent, og i løpet av dagen ble det helt fullt, opplyser damen i resepsjonen hos Trondheims største hotell, Radisson SAS Royal Garden Hotel Trondheim.

Alle 298 rom er bortbestilt. Det er også alle de 250 rommene hos byens nest største hotell, Britannia. Også der i gården ble resepsjonistene svette i ørene i løpet av noe ettermiddagstimer torsdag telefonen ringte jevnt og trutt.

Kongeskipet?

Administrerende direktør i turistinformasjonen i Trondheim, Jens Fredrik von der Lippe, kan imidlertid berolige dem som har tenkt å reise til byen for å oppleve bryllupet.

- Det er om lag 1.800 hotellsenger i Trondheim sentrum, og over 3.500 i byen med omegn, sier han.

Da kongeparet feiret 60-årsdagene sine i Trondheim i 1997, ble både det norske og det danske kongeskipet brukt til innkvartering og under det påfølgende cruiset til Lofoten. Både dette cruiset og det vellykkete Silvercruise på Vestlandet i 1993, gjør at man spør seg om det er på tide med et nytt cruise i forbindelse med Prinsesse Marthas bryllup, denne gangen kanskje fra Trondheim og
sørover til Bergen.

Det kan jeg ikke si noe om nå, sier Wenche Rasch.

(NTB)

Siste saker:
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no