skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Lange dager som sykmeldt

– Det er blitt nokså lange dager på slutten av sykmeldingen, sier kong Harald etter at han i dag ble friskmeldt. Nå har han gjenopptatt pliktene som regjerende monark.

Publisert 13.04.2004 18:47. Oppdatert 13.04.2004 20:08.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Kongen har vært sykmeldt siden slutten av november på grunn av sin kreftsykdom, operasjon og etterfølgende rekonvalesens. Han er nå glad for å være tilbake i fullt arbeid som regjerende monark.

- Det er blitt nokså lange dager på slutten av sykmeldingen og jeg har virkelig gledet meg til å komme tilbake i fullt arbeid, sier kongen i et intervju med NRK.

Kong Harald er friskmeldt og lot seg i dag intervjue av NRK. (Foto: NRK)

Ingen plager

- Nå har jeg det veldig bra, så nå blir det vel full fart tenker jeg, sier en friskmeldt og godt opplagt kong Harald.

Han har ingen plager etter at han ble operert for kreftsykdommen. Han mener han har vært heldig, som fikk konstatert sykdommen på et relativt tidlig tidspunkt.

- Jeg har vært symptomfri hele tiden. Jeg hadde kjempeflaks i og med at det ble oppdaget så tidlig. Det kunne gått mye verre om det hadde gått et halvår eller et år før det ble oppdaget, sa kongen.

I dag gjennomførte han interne planleggingsmøter på Slottet, og han mottok Spanias og Zambias nye ambassadører i Norge i høytidelig audiens.

Omfattende program

Sammen med dronning Sonja er han nå klar til å ta fatt på et omfattende program, som omfatter prinsessens dåp og flere kongelige bryllup.

Torsdag reiser kong Harald og dronning Sonja til Sola kommune i Rogaland for å gjennomføre det besøket som måtte avlyses da kongen ble syk i fjor høst.

- Det var en tur som ble avlyst på grunn av at jeg ble syk. Det er veldig hyggelig at det er det første vi gjør når jeg blir frisk igjen, sier han.

Dåp og bryllup

Fredag holder kongen statsråd på Slottet. Og lørdag er kong Harald fadder for sitt barnebarn, prinsesse Ingrid Alexandra, som denne dagen skal døpes i Slottskapellet.

- Jeg har hørt rykter om at de vil at jeg skal bære henne. Og det kommer jeg til å gjøre, sier kongen til NRK.

Det norske kongeparet vil også være til stede ved prins Johan Frisos bryllup i Nederland den 24. april, kronprins Frederiks bryllup i Danmark den 14. mai, og kronprins Felipes bryllup i Spania den 22. mai.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no