skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Kongen innlagt på sykehus

Sammen med dronning Sonja kom kong Harald til Rikshospitalet klokka 8 lørdag morgen. Mandag legges kongen på operasjonsbordet for å få fjernet den kreftinfiserte urinblæren.

Publisert 06.12.2003 08:39.
Kongen var i svært godt humør da han ankom sykehuset. Han lo og spøkte og forsikret at akkurat nå hadde han det veldig fint. –Men de neste 14 dagene blir sikkert litt verre, sa kongen. (Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX )
- Jeg håper at alt går bra og at jeg snart er på beina igjen, sa kong Harald ved ankomsten til Rikshospitalet lørdag morgen. Samtidig ba han om ro for seg og familien for å prøve å komme fortest mulig til hektene igjen.

Sammen med dronning Sonja kom kong Harald til sykehuset klokka 8 lørdag morgen. Mandag legges kongen på operasjonsbordet for å få fjernet den kreftinfiserte urinblæren.

Kongeparet ble møtt utenfor hovedinngangen på sykehuset av sjeflege og fungerende direktør ved Rikshospitalet, Arnt Jacobsen, og de to legene som skal operere ham - Trygve Talseth og Håkon Wæhre.

I godt humør

Kongen var i svært godt humør da han ankom sykehuset. Han lo og spøkte og forsikret at akkurat nå var han rolig og hadde det veldig fint.

- Men de neste 14 dagene blir sikkert litt verre, men jeg håper det går bra, sa kongen.

- Det gjør det, la dronningen raskt til.

Kongen takket også for all oppmerksomhet og omsorg han har mottatt siste uke.

- Det er veldig hyggelig at så mange tenker på oss, sa han.

Trenger ro

Kongen benyttet også anledningen til å be om ro de kommende ukene.

- Nå har vi prøvd å være så åpne som mulig rundt dette og si alt som vi kan si, så nå håper vi på ro, sa kongen til de fremmøtte pressefolkene.

- Og la familien være litt i fred, la dronning Sonja til.

- Dere må også huske på at det er andre pasienter på sykehuset som også trenger fred og ro, sa kongen med en liten formaning i stemmen.

Operasjon mandag

Det er en stor og omfattende operasjon kongen skal gjennomgå mandag for å fjerne den kreftinfiserte urinblæren. Inngrepet, som foretas av overlegene Trygve Talseth ved Rikshospitalet og Håkon Wæhre fra Radiumhospitalet, er ventet å ta mellom fire og sju timer.

De to kirurgene karakteriseres som de beste spesialistene innen kreftbehandling og urologi. Ifølge legene er utsiktene til at kongen skal bli helt frisk meget gode.

Etter operasjonen vil det bli sendt ut legebulletiner om kongens tilstand med jevne mellomrom. Disse vil bli offentliggjort på kongehusets hjemmesider .

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no