skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Proff jeger mot husvarm bjørn

En profesjonell bjørnejeger er koplet inn for å hjelpe til med å felle slagbjørnen som herjer i Klubbvik-området i Nesseby.

Publisert 03.10.2005 07:26.
Av Torill Olsen

I helgen slo bjørnen til noen meter fra riksveien i Klubbvik, like i nærheten av av bebyggelsen. Saueeierne mener bjørnen kan ha tatt 200 sauer eller enda mer. Fordi det lokale fellingslaget ikke har lyktes å felle den, har fylkesmannen valgt å hente inn en profesjonell jeger fra Statens Naturoppsyn.

Nærgående

- Bjørnen har tatt så mye sau og har begynt å gå så nær gårdene i Klubbvik-området at vi så behovet for å få hjelp fra profesjonelle jegere, sier rovviltkonsulent Paul A. Nilsen.

Det er ikke vanlig å hente inn profesjonelle jegere fra Statens Naturoppsyn, men i særskilte tilfeller kan det gjøres.

Fikk ikke skutt den

Til nå er det funnet 75 sauekadaver som bjørnen har tatt, men sauebøndene mener det reelle tapstallet er minst tre ganger høyere. Natt til søndag tok bjørnen ytterligere to sauer på innmark i Perlarsenvik, og den ble observert da den krysset veien rundt midnatt. Om morgenen ble bjørnen observert på et jorde der en jeger fra det lokale fellingslaget sto på post, men han lyktes ikke i å felle bjørnen.

Bjørnejegeren kom i går kveld til Perlarsenvik for å møte sauebøndene og legge en plan for hvordan de skal få felt bjørnen. Jakta starter allerede mandag morra.

Trent bjørnehund

Rovviltkonsulent Paul A. Nilsen tror at ved hjelp av jegeren fra Statens Naturoppsyn er sjansen stor for å få felt bjørnen:

- Ja, det tror jeg absolutt, for han har med seg en trent bjørnehund som kan spore bjørnen og som er vant til å jakte bjørn, så jeg tror sjansene øker betraktelig når han kommer opp og hjelper til.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no