Forsøk noe nytt, bruk det delikatet hummerkjøttet til å lage en eksklusiv og delikat hummersalat. Salaten kan brukes som en egen rett eller som en del av en større meny.
Kokk, kokebokforfatter og lærer ved Tangen Videregående skole i Kristiansand, Turid Oldenborg, anbefaler denne oppskriften til servering av en delikat hummersalat.
Ingredienser:
1-2 kokte hummer
8-10 kokte asparges
1 salat (gjerne lollo eller eikebladsalat fordi de ikke er så kraftige på smak, evt.romanosalat)
3 dl kremfløte
En klype safran (evt.gurkemeie som også gir farge, men ikke smak)
Ca. 1 ts finhakket frisk dill
Salt og pepper
Ca. 1/2 dl hakket gaffelbiter
4 tynne skiver svart trøffel
Eventuelt hummerrogn
4 kvaster frisk basillikum og dill
Slik gjør du:
Skjær hummerhalekjøttet i skiver. Skjær litt på skrått så får du litt større skiver. Skjær asparges i små biter. Skyll og tørk salaten. Kok forsiktig inn fløten med
safran og reduser til halvparten. Sil fløten og smak til med dill, salt og pepper. Legg salat på tallerkenen og fordel hakket gaffelbiter over. Anrett asparges og hummerkjøtt. Hell litt dressing, som du har laget med fløten, over salaten. Du kan gjerne ta litt god olje over salaten så den ser ekstra fin og blank ut. Server resten ved siden av.
Garnityr: Svart trøffel, hummerrogn, basilikum og dill. Husk god vin til måltidet. God appetitt!