SkilleAlt om Petter Solberg m/bildeSkilleAlt om FFK m/bildeSkilleNett-tv m/bildeSkille - slutt
Toppbanner NRK Østfold Programmer 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østfold > Programmer NRK Østfold Sist oppdatert 14:22
 

Nye formiddager fra NRK Østfold

Formiddagsvertene Petter Grimnes og Hans-Jørgen Olsen ved NRK Østfold kan fra tirsdag 1. februar by sine lyttere på utvidede formiddagssendinger. (Foto: NRK/Bente Bjercke)
Formiddagsvertene Petter Grimnes og Hans-Jørgen Olsen ved NRK Østfold kan fra tirsdag 1. februar by sine lyttere på utvidede formiddagssendinger. (Foto: NRK/Bente Bjercke)
1. februar blir en merkedag på NRK P1. Da blir formiddagssendingen utvidet med en halv time, og varer fra klokken 1100 til 1300.

Publisert 31.01.2005 09:56. Oppdatert 31.01.2005 15:31.
Av

- Folk liker å høre distriktsradio. Ferske tall viser at folk liker å høre programmer om og fra distriktet der de bor. Derfor er det en positiv omlegging som nå skjer, sier distriktsredaktør, Ulf Morten Davidsen.

- Formiddagssendingen vil nå strekke seg helt frem til klokken 1300, altså en halv time lenger enn i dag.

Samtidig vil folk kjenne igjen det som kommer, for selv om det blir mere sendetid fra Østfold, blir ikke endringene veldig store.

Prek med en politiker

Til høsten er det stortingsvalg, og for at østfoldingene skal vite litt mer om hvem som trolig skal representere oss på Stortinget neste periode, har Hans-Jørgen invitert politikere fra alle partier til studio.

Hver mandag blir det utspørring på direkten, men også en gyllen mulighet for folk flest å stille spørsmål direkte til våre folkevalgte.

- Meningen er at vi skal bli kjent med politikerne våre, sier Hans-Jørgen Olsen.

- Dette er jo en viktig del av valget, for valgdeltagelsen har vært lav ved de sista valgene, fordi folk ikke bryr seg. Nå kan de bli bedre kjent med de de skal velge, og det kan være bra for demokratiet vårt, sier Olsen med et glimt i øyet.

Nettradio-tilbud

Fra 1. februar blir det også mulig å høre NRKs distriktssendinger via nettradio. Sendingene over nettet er nå splittet slik at alle som ønsker det – hjemme som på jobb – kan høre på sitt distriktsprogram via nettradio. Via nettet er det overhodet ingen geografiske begrensninger, slik at en uansett hvor en befinner seg kan høre den distriktssending en foretrekker.

Allerede lytter over 1,5 millioner til NRK P1 hver eneste dag, men P1-sjef Tommy Hansen tror det er et potensiale for enda flere radiolyttere på formiddagstid.

- Vi har lenge hatt lyst til å ”pusse opp” formiddagsflata i NRK P1 og nå gjør vi det. Mer av det beste er utgangspunktet for omleggingen.

Lytterbrev

Men det er også mulig å si fra på andre måter, for nå åpner vi sendingene for folk flest. Det er nemlig satt av tid til leserbrev hver eneste dag.

Folk kan ringe inn sine tanker, frustrasjoner eller meninger til 69 38 49 49. Der står det en telefonsvarer som vi lseser av hver eneste dag, og som vi sender hver eneste dag litt før klokken 1200.

- Mange frustrasjoner, tanker eller meninger kan få utløp her, sier distriktsredaktør Davidsen.

- Skriv ned noen notater, men kanskje ikke hele brev, og ring inn. Oppfordrer han.

Lytterbrevene bør ikke være over to minutter. Blir brevene svært lange, blir de redigert ned.

Mye av det du kjenner

Selv om det blir mye nytt i sendingene, forblir mye det samme.

Mandager bir det plass til politikere, torsdag fylles som vanlig med med Byttebod, onsdager fortsetter dyrlege-Thormod, trafikk med Egil Nordengen i tillegg til en hverdagspsykolog og advokathjelp. Torsdagene er det satt av god tid til reportasjer fra hele Østfold.

Fredager skal fylles med "Helt rekti" som vanlig frem til 1200. Men nytt blir at redaktøren fra en av avisene her i fylket vil oppsummere uken som gikk.

Mer fra Østfold

Det blir med andre ord mer radiostoff fra Østfold fra 1. februar, når formiddagssendingen utvides til klokken 1300.

- Vi gleder oss, sier Hans-Jørgen Olsen og forsvinner inn til Shadows-platene sine.


 

Østfold

Nyheter fra Østfold finner du her:

 
10 SISTE NRK ØSTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no