Av
Egil Torheim og
Elin Hovda
For mange av oss er våren en travel tid. Idag gir vi deg en matrett som både er enkel og rask å lage.
Slik gjør du
Kok opp vann og ha i rikelig med salt. Skrell deretter så mange grønne asparges du trenger. Skrell fra knuppene og ned. Et godt triks for å finne den rette lengden på en asparges er å holde oppe og nede i apargesen. Knekk til, og der aspargesen knekker tar du bort den nederste delen. Resten kan brukes.
Kok i 2- 3 minutter alt etter hvor sprø du selv vil ha den.
|
Kokk Fredrik Hagen serverer asparges og spekeskinke. Foto: Egil Torheim/NRK |
Mens aspargesen koker begynner du på sennepsvinaigretten.
Ha godt med fransk grov sennep i en bolle. Ha i litt Colemans sennepspulver og 2-3 cl hvitvinseddik.
Tilsett litt grov pepper og litt salt. Spe det hele med en mild olje for eksempel rapsolje. Rør rundt til du får en slags majones.
Serveringen
Legg spekeskinke på tallerkenen.
Vend aspargesen i sennepsvinaigretten, legg dette i skinken og server med en toast til.
God 17.mai feiring!