skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Julesild på 1 - 2- 3

Julesilden bør lages tettest opp mot jul. Prøv f.eks. mediteraneansild - med en smak av Mexico.

Publisert 22.12.2003 15:21.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Grunnlake

2 dl sukker
2 dl eddik hvit 7%
4 dl vann
Gies ett oppkok og avkjøles

Julesild

2 dl grunnlake
2 dl tomat ketchup
Mediteraneansild. Foto: Ann Kristin Rykke/NRK
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts knust laurbærblad
1/2 dl sylteløk
4 sildefileter

Mediteraneansild

2 dl grunnlake
1 fl Heinz Mediteranean
4 sildefileter
1 dl sylteløk

Sommersild

(men også god til jul)
4 dl grunnlake
Sommersild (også god til jul). Foto: Ann Kristin Rykke/NRK
50 gram stangselleri
100 gram ass. paprika
50 gram løk
1 fedd hvitløk
3 sildefileter

Sennepssild

2 dl grunnlake
2 dl olivenolje
1 dl grov sennep
2 sp fersk hakket dill

Sursild

4 dl grunnlake
kokes opp med:
10 nellik spiker
4 laurbærblad
1 ts hel sort pepper
1 knivsodd allehånde
Avkjøl og tilsett:
1 stor
4 kryddersildfileter

Kesamsild med gressløk

1 boks kesam
1 potte fersk gressløk
1 dl sylteløk
4 sildefileter

Oppskriftene er laget av Stig Hammerland. De er holdbare i kjøleskap i ca. 14 dager. Server silden på grovt brød!

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no