|
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:
|
|
| |
Julesild på 1 - 2- 3Julesilden bør lages tettest opp mot jul. Prøv f.eks. mediteraneansild - med en smak av Mexico. Publisert 22.12.2003 15:21.
Grunnlake2 dl sukker
2 dl eddik hvit 7%
4 dl vann
Gies ett oppkok og avkjøles
Julesild2 dl grunnlake
2 dl tomat ketchup
| Mediteraneansild. Foto: Ann Kristin Rykke/NRK |
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts knust laurbærblad
1/2 dl sylteløk
4 sildefileter
Mediteraneansild2 dl grunnlake
1 fl Heinz Mediteranean
4 sildefileter
1 dl sylteløk
Sommersild(men også god til jul)
4 dl grunnlake
| Sommersild (også god til jul). Foto: Ann Kristin Rykke/NRK |
50 gram stangselleri
100 gram ass. paprika
50 gram løk
1 fedd hvitløk
3 sildefileter
Sennepssild2 dl grunnlake
2 dl olivenolje
1 dl grov sennep
2 sp fersk hakket dill
Sursild4 dl grunnlake
kokes opp med:
10 nellik spiker
4 laurbærblad
1 ts hel sort pepper
1 knivsodd allehånde
Avkjøl og tilsett:
1 stor
4 kryddersildfileter
Kesamsild med gressløk1 boks kesam
1 potte fersk gressløk
1 dl sylteløk
4 sildefileter
Oppskriftene er laget av Stig Hammerland. De er holdbare i kjøleskap i ca. 14 dager. Server silden på grovt brød!
Siste saker:
|
|
NYHETSBREV
|
|
LYD OG VIDEO
Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
|
|
|