|
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:
|
|
| |
Hjemmelaget julepølse av hjortLag din egen pølse til julemiddagen, enkelt og greit. Publisert 12.12.2003 11:10. Oppdatert 02.11.2005 12:56.Dette trenger du:
2 ½ kg hjortekjøtt (Du kan bruke får, geit, okse eller blande disse).
300 gram spekk
200 gram bacon
2 løk
50-60 gram salt
150 gram potetmel
2 ss sukker
2 ts pepper + krydder etter smak; kan være knust enebær, timian, rosmarin eller malt ingefær, evt. muskat.
7-9 dl god kjøttkraft (Dette er viktig).
Ca 4 meter utvannet kroktarm
Kjøtt spekk og bacon og røykt bacon males på kvern (Mal gjerne 2 ganger) og la det stå i 12 timer.
Bland potetmel, sukker og krydder i kald kjøttkraft. Elt deigen forsiktig mens du sper med kraft.
Skyll tarmen godt og klem ut vann. Fyll med farse ved hjelp av pølsehornet som hører til kverna. Bind pølser i passende lengder.
Pølsene kan kaldrøkes eller varmrøkes.
Trekkes i vann i ca 20 minuter.
Serveres med grønsaker etter eget ønske. Poteter er selvsagt til hjemmelagde pølser.
Siste saker:
|
|
NYHETSBREV
|
|
LYD OG VIDEO
Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
|
|
|