skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Hjemmelaget julepølse av hjort

Lag din egen pølse til julemiddagen, enkelt og greit.

Publisert 12.12.2003 11:10. Oppdatert 02.11.2005 12:56.
Dette trenger du:
2 ½ kg hjortekjøtt (Du kan bruke får, geit, okse eller blande disse).
300 gram spekk
200 gram bacon
2 løk
50-60 gram salt
150 gram potetmel
2 ss sukker
2 ts pepper + krydder etter smak; kan være knust enebær, timian, rosmarin eller malt ingefær, evt. muskat.
7-9 dl god kjøttkraft (Dette er viktig).
Ca 4 meter utvannet kroktarm

Kjøtt spekk og bacon og røykt bacon males på kvern (Mal gjerne 2 ganger) og la det stå i 12 timer.

Bland potetmel, sukker og krydder i kald kjøttkraft. Elt deigen forsiktig mens du sper med kraft.

Skyll tarmen godt og klem ut vann. Fyll med farse ved hjelp av pølsehornet som hører til kverna. Bind pølser i passende lengder.

Pølsene kan kaldrøkes eller varmrøkes.

Trekkes i vann i ca 20 minuter.

Serveres med grønsaker etter eget ønske. Poteter er selvsagt til hjemmelagde pølser.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no