Potetlefser | Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker |
Her er en oppskrift på Potetlefse.
Framgangsmåten er på rim, og den kommer fra Torill Braaum. Publisert 02.06.2003 15:46. 1,8 kg. kokte poteter
2 ts salt
4 dl hvetemel
8 ss kremfløte
Her på Hadeland vi tradisjonene følger tro
lager hembaka lefse så inderlig god.
Lefse til hverdag, lefse til fest.
Med lefse i huset kan du ta imot uventet gjest.
Hadeland som er et lite potitland,
du får poteter av besta stand.
Kerrs Pink er poteten jeg liker godt,
bakingen går så strykende flott.
På rim jeg nå tar min framgangsmåte,
om du ikke får det til i førsten du skal ei gråte.
Øvelse gjør mester, du gir ikke opp
etter en stund er bakverket ditt helt topp.
Poteten med skal jeg koker så passe,
skreller den og maler med salt til en fin masse.
Skal jeg gjøre meg skikkelig føre
jeg massen to ganger gjennom kvernen kan kjøre.
Stor mixer er fint å ha,
da den eltinga for meg kan ta.
Potetmasse, mel og fløte jeg i mixerboller har,
etter to minutters elting lefsedeigen så er klar.
I bakerrommet står takka varm,
jeg så stiller med skaut og forkle rundt min barm.
Fra lefse emne til potetleiv er tida kort,
lefsehaugen vokser fort.
Når jeg i bakinga må ha en hvile stopp,
kaffekoppp og nystekt lefse smaker godt.
Mann og unger vil også smake
på mors sin nystekte lefsekake.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
|