skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Pinnekjøttsalat

Dette er skikkelig restematkos! Her finner du oppskrifter på salat, pinnekjøtt på potetlapp og ertesuppe med pinnekjøtt eller juleskinke.

Publisert 07.01.2003 08:28.
Hva skal vi gjøre med restene?

Pinnekjøttsalat

(4 porsjoner)
3-4 dl kjøtt av kokt pinnekjøtt
3 skiver dags gammel loff
Olivenolje
1 ss smør
4 tomater
8 sherrytomater
100 g mozarellaost
4-6 stk sjampinjong
Issalat – noen blader
6 stilker basilikum
1 bunt gressløk
Litt olivenolje
basalmico-eddik

1. Fjern synlig fett og bein fra kokt pinekjøtt. Plukk kjøttet fra hverandre eller hakk det fin med kniv.

2. Skjær brødet i små terninger, stek i olivenolje og tilsett litt smør for smakes skyld. Avkjøl. Stek eller rist kjøttet etter at brødet er tatt bort. Kjøttet skal bli litt sprøtt. Eller legg kjøttet i marinaden fra salaten noen minutter.

3. Skjær tomatene skiver, sherrytomatene deles i to. Del osten i mindre biter, skjær soppen i tynne båter. Finhakk basilikum og gressløk og legg det over tomatene, osten og soppen i en form eller bolle. Stenk over olje og eddik og la dette stå mens issalten rives i biter.

4. Anrett tomatskiver på en tallerken, så ost og sopp og salat lagvis. Kjøttet og brødterningene strøes over til slutt. Pynt med halve sherrytomater.

Pinnekjøtt på potetlapp

(4 porsjoner)
Kjøtt fra 4 pinner kokt pinnekjøtt

Dressing:
1,5 dl seterrømme
1/2 bunt gressløk

Potetlapper av:
2 kokte mandelpoteter
1 egg
Litt fløte eller seterrømme
Salt
Olje og smør til steking

1. Plukk fra kjøttet og riv eller hakk den i små biter.

2. Dressing: Rør opp rømmen og tilsett rikelig med finhakket gressløk. Gjør dette i god tid før servering slik at smaken fra gressløken får tid til å utvikle seg.

3. Potetlapprøre: Skrell og mos potene godt. Tilsett eggeplommen og rør kraftig. Tilsett eggehvite til nesten passe tykk røre, så fløte eller rømme til passe tykk røre, - og til slutt litt salt.

4. Varm stekepannen ha i olje og litt smør og fordel røren på fire lapper. Pass varmen og stek dem pent på begge sider.
Anrett lappene på asjetter, strø pinnekjøtt over og rømmedressingen ved siden av og nyt det hele.

Ertesuppe

(4 porsjoner)
600 g salt og røkt kjøtt (rester av lettsaltet lammelår, juleskinke eller pinnekjøtt)
200 g gule erter
1 løk
1 purreløk
2 gulrøtter
1 sellerirot
1 ts timian
2 liter vann

1. Legg ertene i vann natten over. Hell av vannet før du begynner med forberedelsene. Er kjøttet ferdig kokt fra før av, skjæres dette fra benene.

2. Kok opp erter, løk og selleri i biter og knoke og ben. Tilsett timian og la alt småkoke i ca. 2-2 1/2 time. Ta opp knoke og ben og ta av resten av kjøttet.

3. Tilsett gulrøtter, purre og kjøtt som er skåret i biter. La suppen småkoke til grønnsakene er kokt ca. 20 minutter. Serveres med flatbrød.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no