skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Persetorsk

Prøv denne bergenske julespesialiteten!

Publisert 27.12.2002 08:45.
2 kg fersk torsk
100 gr salt
40 gr sukker
(her kan mengden justeres etter smak)
skjærefjøl til press
poteter
gulrøtter
rosenkål

3 dl rømme
100 gram smeltet smør

Fisken skal være stor og helt fersk. Del torsken i to fileter. Den øverste delen av ryggbeinet fjernes mens beinet i halen blir værende. Skinnet skal ikke fjernes.
Strø salt og sukker over filetene og legg de i press, husk å legge kjøttside mot kjøttside. Legg press på. La fisken ligge i press i 1 1/2 til 2 døgn.

Ta opp filetene og skyll de rene for salt.
Skjær filetene i serveringsstykker og trekk dem i usaltet vann i ca. 10-12 minutter.

Rømmesmøret lages ved å røre smøret inn i rømmen. Det er viktig å gjøre det slik og ikke omvendt. Det må røres sakte inn og mengden smør må avpasses etter rømmemengden ellers vil sausen skille seg.

Persetorsk serveres nytrekt med kokte poteter, gulrøtter, rosenkål og rømmesmør.

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no