Slik gjør du det
Sett stekeovnen på 200 grader. Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med aluminiumsfolie. Settes i ovn ca. 40 minutter ved 200 grader.
Tilbehør
Erterstuing, gul eller grønn.
|
Foto: Roger Fredericks - EFF |
Ca. 600 g gode poteter, Ringeriks, Mandel eller andre sorter. 200 gram bacon i skiver eller stykker. Grovmalt pepper og sennep.
Ertestuing
3 dl tørre erter
(gule eller grønne)
Vann
1 dl melk
1 ss hvetemel
1 ts salt
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann så mye at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.
Drikkeforslag
Til tradisjonell lutefiskmiddag hører øl og dram.
Servering av lutefisk
Server lutefisken rykende varm på varme tallerkener med gul eller grønn ertestuing, nykokte poteter og baconfett med sprøstekte baconterninger. Sett grovt salt, pepperkvern og sennep/sennepspulver på bordet.