skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lutefisk

Tre kilo lutefisk og 2-3 spiseskjeer med salt, blir til julemiddag for fire!

Publisert 20.12.2002 09:09. Oppdatert 28.04.2003 08:36.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Slik gjør du det

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med aluminiumsfolie. Settes i ovn ca. 40 minutter ved 200 grader.

Tilbehør

Erterstuing, gul eller grønn.
Foto: Roger Fredericks - EFF
Ca. 600 g gode poteter, Ringeriks, Mandel eller andre sorter. 200 gram bacon i skiver eller stykker. Grovmalt pepper og sennep.

Ertestuing

3 dl tørre erter
(gule eller grønne)
Vann
1 dl melk
1 ss hvetemel
1 ts salt
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann så mye at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.

Drikkeforslag

Til tradisjonell lutefiskmiddag hører øl og dram.

Servering av lutefisk

Server lutefisken rykende varm på varme tallerkener med gul eller grønn ertestuing, nykokte poteter og baconfett med sprøstekte baconterninger. Sett grovt salt, pepperkvern og sennep/sennepspulver på bordet.

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no