Her er oppskriften til en stor langpanne-kake.
500 g smør
500 g sukker
500 g egg
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
saft og skall av 2 sitroner
4 ss mandelflak
4 ss korinter
4 ss perlesukker
Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett ett og ett egg og rør det inn. Bland inn mel, bakepulver, sitronsaft- og skall. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Dryss over mandler, korinter og perlesukker. Stek kaken ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Skjær kaken i snipper før servering.
En litt mindre kake
Her er en oppskrift på en litt mindre variant:
300 g sukker
300 g smør
8 egg
8 sitrondråper
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g mandelflak
100 g korinter
6 ss perlesukker
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett først litt av melet, slik at røren ikke sprekker så lett, og deretter ett og ett egg. Tilsett sitrondråper. Ha i bakepulver i resten av melet og rør det inn til en god røre. Hell røren i en langpanne med bakepapir og strø over mandelflak og korinter. Stek kaken ved 175 °C i 20-25 minutter. La den hvile i formen et par minutter. Legg en rist over formen og snu kaken rundt, fjern bakepapiret og gjenta med en ny rist. Den pyntede siden kommer da opp. Skjær kaken i snipper før servering.
Mor Monsen kan gjerne lages opp i store porsjoner og fryses ned i tette bokser. Kaken tiner forholdsvis raskt.
Kilde: Tine