|
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:
|
|
| |
SelleritimbalerTil fire porsjoner: Publisert 07.02.2002 12:01. 250 g renset sellerirot
1 dl kremfløte
2 egg
salt og hvit pepper
revet muskat
20 g smør til pensling
Del sellerien i store terninger og kok dem møre i lettsaltet vann. Koketiden er ca. 30 minutter. Sil av vannet og sett kjelen tilbake på platen for å dampe bort resterende vann.
Hell nå på fløten og gi blandingen et oppkok. Mos deretter det hele sammen med eggene i hurtigmikser og smak til med salt, pepper og muskat.
Pensle begerformer (eller små kaffekopper) med smeltet smør og fyll dem med sellerimassen. Så langt kan selleritimbalene tilberedes en stund på forhånd.
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Sett formene i en passende langpanne og hell kokende vann i pannen slik at formene er halvveis dekket.
Sett så det hele i stekeovnen og dekk til med aluminiumsfolie. Tilberedningen vil ta 20-30 minutter.
|
|
NYHETSBREV
|
|
LYD OG VIDEO
Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
|
|
|