OVERSIKT
NYHETER
SPORT
KULTUR
MUSIKK
FAKTA
UNDERHOLDNING
BARN
UPUNKT
NRKBangla
Informasjon om nettstedet Bangladesh Nettressurser Fjernsynsserien Bangladesh og Norge

Her er du: NRK > Undervisning > Bangla

Oppdatert 07.06.2002 11:28

BANGLA

Til Bangla-forsiden
Disse nett-sidene er laget med støtte fra Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid

 

Bangla-mat

Ris-Palav

Publisert 10.10.2001 10:41 - Oppdatert 07.06.2002 11:21

Ris palav
Ris palav
Ris-palav er en rimelig rett å lage og passer godt til de som ikke spiser kjøtt.




Ingredienser

1 kg ris
2 ts raspet ingefær
200 g smør
2 ts salt
4 små flak kanel
1 1/2- 2 dl kokt vann
4 hele kardemommer

Fremgangsmåte

Vask risen og sett det på rist. Smelt smøret og ha i alt krydderet og ca 1/2 dl vann. Når krydderet koker opp, ha i risen og rør godt i ca 8-10 min. Pass på at risen ikke setter seg på bunn eller blir brent.
Ha deretter i kokende varmt vann og la det stå og koke i ca 20-25 min. Dersom man ønsker kan man tilsette enten rosiner eller erter. Dette tas oppi like etter vannet helles
oppi. Når vannet har trukket inn i risen og risen har blitt myk eller kokt, ha i litt stekt løk opp på toppen. Mengden av løk er etter eget ønske. Da er risen ferdig. Serveres varmt.

SE OGSÅ:
  • Kylling-korma 


  •  
     
    Bangladesh i lyd og bilde
    Banner lær bangla
    Til Bangla-forsiden
    AKTUELLE TEMA

    BILDEGALLERI

    KONTAKT OSS
    Undervisningsredaksjonen
    NRK - FG21, 0340 Oslo
    Tlf. 23 04 93 60
    Ansvarlig for nettsidene:

    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 15:58