|
Her er du: NRK > Undervisning > Bangla | Oppdatert 07.06.2002 11:28 |
| Bangla-mat Ris-Palav Publisert 10.10.2001 10:41 - Oppdatert 07.06.2002 11:21
Ingredienser1 kg ris2 ts raspet ingefær 200 g smør 2 ts salt 4 små flak kanel 1 1/2- 2 dl kokt vann 4 hele kardemommer FremgangsmåteVask risen og sett det på rist. Smelt smøret og ha i alt krydderet og ca 1/2 dl vann. Når krydderet koker opp, ha i risen og rør godt i ca 8-10 min. Pass på at risen ikke setter seg på bunn eller blir brent.Ha deretter i kokende varmt vann og la det stå og koke i ca 20-25 min. Dersom man ønsker kan man tilsette enten rosiner eller erter. Dette tas oppi like etter vannet helles oppi. Når vannet har trukket inn i risen og risen har blitt myk eller kokt, ha i litt stekt løk opp på toppen. Mengden av løk er etter eget ønske. Da er risen ferdig. Serveres varmt.
|
|
Copyright NRK © 2001 - Telefon: 815 65 900 - E-post: info@nrk.no - 03.01.2009 15:58 |