skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Bravo for Mexico

Omar Bravo skjøt Mexico til seier i første VM-kamp med to mål mot Iran, men han må dele æren for 3-1-seieren med brasilianskfødte Zinha.

Publisert 11.06.2006 20:10.

Mexico - Iran 3-1

Se bildegalleri fra kampen:

Landslagssjef Ricardo Lavolpe har fått mye mexicansk pepper for å ha tatt med naturaliserte brasilianere i landslaget. Søndag stilnet nok mye av kritikken da Zinha først serverte Bravo 2-1-målet, deretter nikket inn 3-1 og kysset den grønne drakten.

Bravo var den fremste målhelten. Han scoret Mexicos første VM-mål i Tyskland da han i det 28. minutt styrte inn Guillermo Francos nikk på et frispark, og han satte inn det avgjørende målet i det 76. minutt.

Det skjedde etter forferdelig forsvarsspill fra Iran. Først sendte keeper Ebrahim Mirzapour et utspark rett til en mexicaner. Midtstopper Rahman Rezaei så ut til å ha avverget faren da han fikk kontroll over ballen, men han lot seg overrumple av Zinha som vant ballen og spilte fram Bravo.

Fra hans fot gikk den rett i nettet. Tre minutter senere nikket Zinha inn et perfekt innlegg fra Mario Mendez, og poengene var i havn.

Sympati

Iran viste fram sin angrepsstyrke ved flere anledninger, og utlignet ved stopperen Yahya Golmohammadi etter hjørnespark i det 36. minutt. Mexicos keeper Oswaldo Sanchez parerte en nikk, men returen falt ned på foten til Golmohammadi som beinet ballen i nettaket.

Sanchez var tidligere i uka hjemme i Mexico for å delta i begravelsen til faren som døde plutselig. Iran overrakte ham blomster før kampen, for å markere sin sympati.

Mexicos keeper viste klasse ved flere anledninger, særlig i det 12. minutt da Iran hadde en dobbeltsjanse til å ta ledelsen. Vahid Hashemian misset først foran nesten åpent mål, men fikk en ny sjanse da ballen ble spilt inn foran mål igjen. Hans harde nikk hadde retning mot hjørnet, men Sanchez avverget med et tigersprang.

Lavolpe var ikke fornøyd da lagene gikk til pause på 1-1. Han byttet ut to mann i pausen, og måtte gjøre det siste byttet da Jareg Borgetti ble skadd tidlig i annen omgang. Zinha kom inn ved pause og leverte varene. (NTB)