Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Bare uavgjort for Sverige

Banens bestemann Shaka Hislop redder et forsøk fra Marcus Allbäck (Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS-XAVIER MARIT )
Sverige styrte alt, og radet opp sjanser foran Shaka Hislop. Men helgule svensker fikk aldri ballen i mål.

Publisert 10.06.2006 20:12. Oppdatert 10.06.2006 20:17.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Se bildegalleri fra kampen:

Sverige - Trinidad og Tobago 0-0

Keeperen skulle egentlig startet på benken, men sto sitt livs kamp. For under oppvarmingen måtte Trinidad og Tobagos førstekeeper Kelvin Jack melde forfall. Han fikk en ball i ansiktet og måtte overlate keeperhanskene til 37 år gamle Hislop. Det skulle bli lagets lykke.

For med en umulig Hislop mellom stengene holdt landet som er omtalt som VMs svakeste lag våre skandinaviske naboer til 0-0 i Dortmund og det med ti mann i hele annen omgang. VMs første sensasjon var et faktum.

I 1990-VM i Italia tapte et Sverige under ledelse av Olle Nordin 1-2 mot lille Costa Rica. Lørdagens fiasko er nesten like stor.

For svenskene er ille ute dersom både England og Paraguay slår tribagonerne.

Allbäck sløste

Om Hislop var den store helten hos de rødkledde, ble Marcus Allbäck den store svenske syndebukken. Innbytteren fikk 28 minutter, men rakk å bomme på et utall sjanser. Med litt mer presisjon og flaks kunne han scoret tre mål. Nå ble det ingen, og svenskene frykter at fotballheltene kommer hjem før postkortene.

Etter kampen jublet Trinidad og Tobago som om de hadde vunnet kampen. VM-debutantene storkoste seg, mens svenskene ikke helt så ut til å forstå hva som var skjedd.

I 90 minutter dominerte Sverige. Men verken Henke Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg eller supersløser Allbäck maktet å få ballen i mål. Nyhetsbyrået TT klinket til med Svensk fiasko mot Trinidad og Tobago. Det blir iallfall ikke arbeidsro for Sverige i dagene fram mot kampen mot Paraguay.

Første utvisning

Avery John ble første spiller som fikk se det røde kortet i årets VM. Han måtte forlate banen 40 sekunder inn i 2. omgang. Da pådro han seg sitt annet gule kort for kvelden. I første omgang hoppet New England Revolution-spilleren stygt inn i bena på Christer Wilhelmsson. Det gule kortet var helt korrekt.

Det andre kortet var litt mer tvilsomt. På ny gikk Wilhelmsson over ende, men denne gang var John først på ballen. Likevel, han tok med seg vel mye mann, og dommer Shamsul Maidin vurderte situasjonen som farefullt spill.

Gamle helter

Dwight Yorke og Leo Beenhakker har vært med i mange, mange år. På sitt beste vant Yorke mestercupen, Beenhakker trente Real Madrid, Ajax og Nederland.

Der kunne også fotballsagaen ha sluttet, men de to har en stor kjærlighet for fotballen. Yorke ofret alt mot Sverige, mens Beenhakker fra sidelinjen fikk se sine kjæledegger stikke kjepper i Sveriges VM-hjul.

Fredrikstads Rami Shaaban sto i mål for Sverige. Han hadde lite å gjøre, og kom godt fra sin VM-debut. (NTB)