Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

"Henke" reddet uavgjort

Henrik Larsson utligner til 2-2. (Foto: AP/Scanpix)
Henrik Larsson utlignet ett minutt før slutt og sikret Sverige ett poeng mot England.

Publisert 20.06.2006 22:51. Oppdatert 21.06.2006 08:30.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Kampfakta

Billedgalleri fra kampen

England er ikke kvitt svenskespøkelset. "Henke Larsson" satte inn 2-2 i sluttsekundene i tirsdagens VM-kamp, og England er uten seier over Sverige på 38 år.

Da innbytter Steven Gerrard headet inn 2-1 i sluttminuttene så det ut til å gå Englands vei, men så dukket Larsson opp og ødela den helt store engelske kvelden.

Med gruppeseieren slipper England iallfall å møte Tyskland i åttedelsfinalen. I stedet er det Sverige som må spille mot turneringssterke Tyskland i München lørdag.

Henrik Larsson jubler med lagkameratene etter utligningen. (Foto: AP/Scanpix)
Et nytt svensk lag kom på banen etter hvilen. England ble møtt av et svensk fyrverkeri.

Særlig farlige var de blå-gule på dødballer. Marcus Allbäck headet inn 1-1. To svenske skudd traff tverrliggeren på stillingen 1-1.

Rooney startet

England dominerte første omgang selv om svenskene spilte seg til en rekke hjørnespark i den tette kampen.

Wayne Rooney, som spilte fra start for første gang etter bruddskaden han pådro seg 29. april, fikk enorm applaus da han entret banen. Utover i omgangen viste han seg mer og mer fram.

England har ventet på ham i dette mesterskapet hvor det stampet en del i de første kampene.Det gjorde det også tirsdag kveld.

Briljant Joe Cole

Men det var Chelsea-spilleren Joe Cole som fikk England i føring. Etter en dårlig svensk avklaring skjøt han helt oppe i krysset fra nærmere 30 meter.

Andreas Isaksson i det svenske målet burde strengt talt avverget målet selv om han sto noen meter fra målstreken.

Foruten Rooney viste Frank Lampard og David Beckham eleganse for et fullsatt VM-stadion i Sportspark Mungersdorf, men periodevis briljerte Joe Cole mest.

Svennis tok ut Rooney da det gjensto 20 minutter. På kroppsspråket så det ut som om unggutten likte det dårlig. Inn kom Steven Gerrard.

Dermed var det heller ikke tirsdag duket for 17 år gamle Theo Walcott som kunne ha blitt yngste engelske VM-spiller noensinne. (NTB)