Her er du: NRK.no > NRK P3 > byLarm
- urørt
- event
- petre
- mPetre
- topp 20
- lydverket
20 SISTE UPUNKT
Alarmvinnere 2003
Årets Alarmprisutdeling, den tredje i rekka, ble en festforestilling med et stappfullt Samfundet i Trondheim som arena. Kristin Winsents fra Musikkmisjonen og Rune Nilson fra Lydverket var kveldens vertskap.


BILDER: Alarmprisutdelingen 2003

BILDER: Hvem var backstage?De glade vinnere fikk overlevert sine troféer av celebre prisutdelere som Kaizers, Röyksopps Svein Berge og Knut Schreiner fra Turboneger. Gåte, JR Ewing, Ralph Myers and The Jack Herren Band, We og Gatas Parlament utgjorde kveldens musikalske høydepunkter.

"Sølvguttene"

Kjendiskoret "Statsmannskoret", åpnet showet med sin versjon av Röyksopps "Poor Leno", til stor jubel fra salen. Koret, bestående av et knippe kjente komikere og musikere som Espen Thoresen, Prepple Houm, Atle Antonsen og Rune Gokstad hadde også laget en spesialutgave av The Clash's legendariske "London calling".

Vinnerne av Alarmprisen 2003:

ÅRETS ALARMVINNER - EPHEMERA

- Spesialprisen på 50.000 kroner skal gå til et band i vannskorpa, sa prisutdeler og jurymedlem, Turid Birkeland. - Den skal gå til et band med et potensiale som enda ikke er helt forløst, forhåpentligvis vil premien føre bandet fra vannskorpa til gjennombruddet. Og vinneren er Ephemera!!
- Tusen tusen takk, vi er utrolig glade! Med skjelvende stemmer takket de tre jentene fra Bergen for den gjeveste prisen av dem alle.

Hank von Helvete fra Turboneger. Bildet tatt fra den nå legendariske konserten på Quartfestivalen i sommer.

LIVEBAND:

Turboneger stakk av med prisen for årets liveband. Bandet leverte sin første konsert på fire år på Quartfestivalen 2002, en konsert som må ha brent seg fast i folks minne.
- Det var en veldig spesiell konsert for oss, sa Knut Schreiner og takket Quart-publikummet for prisen.

METAL:

Satyricon vant metall-prisen. Med platen Volcano og låta "Fuel For Hatred", spådde mange at bandet ville verve nye tilhengere til den mørke metall-genren. Noe må de ha lykkes med, for på Alarm høstet de heder og ære for sin siste, og til nå, mest hørte plate.

POP:

Thomas Dybdahl, fra konserten på på Blue Garden under by:Larm 2003. Foto: Per Ole Hagen, NRK.
Singer/songwriter Thomas Dybdahls debutplate "That Great October Sound", resulterte i pris for årets artist i popgenren. Den vakre stillferdige platen har gjennom året fått gode kritikker hos de fleste anmeldere. Thomas Dybdahl spilte to konserter for fulle hus og øredøvende jubel under by:Larm i Trondheim. En flott artist vi helt klart vil høre med av.

ROCK:

JR Ewing! hylte Mariann i Surferosa, som vanlig uklanderlig antrukket i knallgrønn silkekjole, da hun delte ut prisen i kategorien rock. I fjor gikk hardcoresjangeren helt til topps I Alarmprisutdelingen, da Amulet ble hedret med Årets Alarmpris. I år stakk hardcorebandet JR Ewing avgårde med prisen som årets rockeband. Deres siste skive "Ride Paranoia" er, om mulig, enda mer rocka enn deres tidligere utgivelser. Bandet har spilt en drøss med konserter både i innland og utland og leverte en melodi

MUSIKKVIDEO:

"No you dont" er en bra låt i utgangspunktet, og når man i tillegg lager en imponerende video er det bare rett og rimelig å motta prisen for årets musikkvideo. Kaada har sammen med Steinar Borge regien på videoen, en usedvanlig stemningsfull roadmovie.
I takketalen passet Kaada på å ære også bilens eier.

HIP HOP/RAP:

"Holdning over underholdning" er Gatas Parlament siste plate. Mange har nok stiftet bekjentskap med bandet det siste året, men egentlig er de blandt de eldste gutta i gamet. Deres venstrevridde, satiriske tekster ga dem i hvert fall hip hop/rap prisen. Ikke uventet valgte gutta å takke alle som hadde gått i demonstrasjontoget mot krigen i Irak, i sin takketale.

JAZZ:

Dadafon vant årets jazzpris. Kristin Asbjørnsen og resten av bandet beviser med sin siste plate "Visitor" at knirkepopen blir verdsatt av jazzlytterne.

Fra musikkvideoen til "Fuel for hatred" (Foto: promo)

ÅRETS LÅT:

"Fuel For Hatred" ble årets låt og Satyricon dermed årets mestvinnende band, med to Alarm-priser. Låta har blitt flittig spilt på Petre, og har fått stor oppmerksomhet for musikkvideo, regissert av den svenske stjerneregissøren, Jonas Åkerlund. Låta har også slått an blant folk som tidligere ikke har vært å finne blant metall-elskere.

ELECTRONICA:

Det levende beviset på at norsk musikk kan nå ut i til den store store verden, Svein Berge fra Röyksopp, delte ut Electronica-prisen til Jaga Jazzist. Deres album "The Stix" kom halvannet år etter debutalbumet "A Livingroom Hush". Jaga har nærmest skapt furore på den europeiske musikkscenen, og har blitt beskrevet som et monument i den norske jazzhistorien.


Av Una Cecilie Børja, Morten Skogly, NRK Upunkt
Foto: Rasmus Gjertsen Øyen

De nominerte var:Rock Pop Metal Rap Fjorårets vinnere
JR Ewing Thomas Dybdahl Satyricon Gatas Parlament POP: Røyksopp
Madrugada Hello Goodbye Immortal Tungtvann RAP: Warlocks
Gluciefer Loch Ness Mouse Khold Paperboys LIVE: Kaizers Orchester
We Jim Sterk Arcturus Apollo JAZZ: Jaga Jazzist
Gåte Monopot Red Harvest   METAL: Dimmu Borgir
        ÅRETS LÅT: Röyksopp | Eple
        ROCK: Kaizers Orchester
        HOUSE/TECHNO: Røyksopp
        Alarmprisen 2002: Amulet

Electronica Jazz Låt Live
Safari Nils Petter Molvær Satyricon - Fuel For Hatred Ralph Myers
Ugress Come Shine JR Ewing - Laughing With Daggers JR Ewing
Kim Hiorthøy Bjørkenheim/Love/Flaaten Tungtvann - Bransjehora Gats Parlament
Jaga Jazzist Dadafon Equicez - Live From Pass It Jaga Jazzist
Kaptein Kaliber Håkon Kornstad Trio Surferosa - Lucky Lipstick Turboneger
 
ALARM 2001
 Se og hør Alarm-konsertene her! (08.02.2001)
 Alarm-vinnerne 2001 (03.02.2001)
 Årets Alarm-nominerte (31.01.2001)
 Alarm - Norges nye musikkpris (30.01.2001)
 Alarm-programmet tar form (11.01.2001)
 
LENKER

Publisert 16.02.2003 00:36 - Oppdatert 03.12.2003 09:26


oppdatert 2
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no