Her er du: NRK.no > NRK P3 > byLarm
- urørt
- event
- petre
- mPetre
- topp 20
- lydverket
20 SISTE UPUNKT
Kari Finstad
Musikkprodusent i Petre | Heier på Johndoe, Supervixen, Sissy Wish, Reilly Express, Karin Park og Miksha under årets by:Larm.

Hvilken betydning har by:Larm for ferske, eller kanskje ikke så ferske, artister?

by:larm kan ha stor betydning for artister fordi de får mulighet til å bli hørt og sett av både plateselskapsfolk, journalister og et større publikum. Men det er ingen automatikk i at en by:Larm-opptreden fører til platekontrakt. Det er viktig at artistene jobber hardt for å skape blest rundt seg selv og konserten. Noe annet mange ikke tenker over, er at det kan være lurt å vente med en by:Larm-opptreden til man virkelig har noe å vise frem. Man bør helst ha en del liveerfaring og godt, gjennomarbeidet låtmateriale, for å komme noen vei. Det er ikke nok å være lovende, men uerfaren. Å spille på by:Larm kan åpne en del dører, men da må man være klar til å gå gjennom dem. F.eks. synes jeg det var for tidlig for Supervixen å spille i fjor. I løpet av det siste året har de utviklet seg mye, og fått mye mer erfaring.

Altså: By:Larm er viktig for ikke helt ferske band og artister!


by:Larm 2003, hvem har du mest forventninger til?

Har store forventninger til Johndoe. Tror dette blir et stort år for dem. De har jobbet hardt lenge, og blitt veldig flinke. Kanon live! Og med Zoom-turné i tillegg kommer de nok til å få mye oppmerksomhet.
- Supervixen er også knall live, og jeg gleder meg til å se hvordan de har utviklet seg. Håper de har utviklet låtmaterialet sitt litt mer. Har stor tro på dem.
- Det samme gjelder Pekka Volt, som sleit litt med å få livesettene til å henge sammen teknisk før. Men de er signerte, så de trenger strengt tatt ikke "oppdages".
- Jeg er også spent på Reilly Express som er gode live og ga ut et tøft album i fjor.
- Gleder meg til å se Sissy Wish som jeg ikke har hørt live ennå. Tror hun er en dame med stort potensiale. Fin stemme og bra låter. Samme med Karin Park.
- Miksha er dritbra, og bør få oppmerksomhet av metalfolket. Hvis det tekniske funker er de bra live.
- Litt spent på Hangover som sendte inn en tøff demo, men som jo også har hatt fingrene i en del mer tvilsomme prosjekter (rettssak mot spritneybears for tiden).
- Quintrophenia er bra live og låter ikke som noen andre band i Norge (og de har Stina Moltu som også synger i Supervixen på vokal. Fantastisk vokalist!).
- Safariari er knallbra elektronika jeg har stor tro på! Men de er jo forresten alarmnominert, og ganskel så etablerte allerede.
- Gothminister går med flosshatt og lager bra, elektronisk goth med utenlandspotensiale. Kan bli et tøft show. Håper han har med seg et skikkelig band. Album på vei.
- Sergeant Petter er en bra kar med ferskt album. Bør få mye oppmerksomhet.
- Stonegard, The Carburetors, Serena Maneesh (store forhåpninger til dem), Bazooka Boppers, Mohammed, Conjacks, Phy, Råtasseriet, Helldorado, Hellride, Honcho, Beezewax, Seid, Fuckface, Wicked Vegard, Ost & Kjeks, Lavie, Minor Majority og The Turns er også interessante ting jeg skal prøve å få med meg.

Hvilke band må folk absolutt få med seg?

Foruten alle jeg selv har forventninger til; Ranheim!

Ugress og Surferosa var bandene alle snakka om etter by:Larm i fjor, hvem snakker vi om i år?

Jeg tror det blir Johndoe, Supervixen og kanskje Sissy Wish, Reilly Express, Karin Park og...oi, nå ble det litt mange her. Selv synes jeg Miksha fortjener å nå ut til et større publikum, men sjangeren deres er kanskje litt smal. Det blir spennende å se! Mange artister jeg aldri har hørt live, så det kan jo hende jeg får meg en stor overraskelse!

På nett av Amund Simensen og Una Cecilie Børja, NRK Upunkt

 
BY:LARM-GUIDEN 2003
 By:Larm 2003 - Arkiv (13.02.2003)
 Du blir ikke stjerne av by:Larm (06.02.2003)
 Siri Høstmælingen (04.02.2003)
 Kristin Winsent (04.02.2003)
 Rune Nilson (04.02.2003)
 Jørgen Hegstad (24.01.2003)

Publisert 04.02.2003 10:21


oppdatert 2
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no