OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Gjester

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Åpent hus > Gjester

Oppdatert 09.11.2001 11:27

ÅPENT HUS

 

Olympiske bronsemestere i mat

Publisert 27.10.2000 15:19

Det norske kokkelandslaget kom hjem fra OL i Tyskland med bronsemedaljer rundt halsen. To av dem dro direkte fra Gardermoen til fredagens Åpent Hus.

Med to gull i kaldmat og to i varmmat etter innledende runder, lå det an til skarp kniving om medaljene i årets kokke-OL, der 30 nasjoner deltar. Sverige hadde nemlig like mange gull. Til slutt snek både svenskene og laget fra Singapore seg foran oss, men det ble likevel en fin bronse til Norges ti landslagskokker.

To av dem, Sven Erik Renaa og Odd Ivar Solvold, besøker Åpent Hus i kveld for å vise fram noen av kunstene sine. Sven Erik er kåret til Årets Kokk i Norge, men var debutant i OL. Odd Ivar har tidligere deltatt i tre olympiske mesterskap. Oppdraget i Åpent Hus er å lage den nye norske fredagsretten, et alternativ til pølser, pizza og kyllingvinger. Mesterkokkene har kommet fram til en utradisjonell rett basert på russer-krabbe. Oppskriften ser slik ut:

Fredagskos år 2000

For fire personer

Potetmos:
1/2 kg mandelpotet
1 dl kremfløte
50 g smør
Salt og pepper

Kamsjatka-krabbe ("russerkrabbe")
eller sjøkreps
Sort pepper
Rød chili
Olivenolje til steking
Sitrongress

Kokkene ble også igjen i studio for å være med på Nachspiel.


SE OGSÅ:
  • Nachspiel med landslagskokkene 


  •  
     
    SØK

    10 SISTE GJESTER
    29.11.2000 16:38
    Hennes høyhet Ellen
    17.11.2000 13:37
    Den sjuende far i Huset
    14.11.2000 11:21
    Multikunstneren Herborg
    09.11.2000 16:13
    Stort sett innMari blid
    26.10.2000 11:35
    Halvorsen i studio

    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 19:35