skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Märtha forlovet med Ari

Prinsesse Märtha Louise har inngått forlovelse med
Ari Behn, melder Slottet. Regjeringen ble varslet om forlovelsen i dag tidlig.

Publisert 13.12.2001 09:11. Oppdatert 27.12.2001 14:53.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Prinsessen og Ari Behn har vært kjærester siden begynnelsen av mars. Når bryllupet skal stå blir antakeligvis kunngjort på dagens pressekonferanse.

Regjeringen har i anledning Hennes kongelige høyhet prinsesse Märtha Louises og Ari Behns forlovelse, sendt sine hjerteligste gratulasjoner med de beste ønsker for framtiden, heter det i en pressemelding som ble sendt fra Statsministerens kontor etter at Slottet hadde kunngjort forlovelsen.

Kong Harald har på forhånd orientert statsministeren om
forlovelsen, mens statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) har orientert Regjeringen.

Det Kongelige Slott vil kl.1400 holde en pressekonferanse i anledning den kongelige forlovelse mellom prinsesse Märtha Louise og forfatteren Ari Behn.

Prinsesse Märtha Louise har inngått forlovelse med Ari Behn. (Foto: Scanpix)

Kjent gjennom mor

Prinsessen og Ari Behn ble kjent gjennom Ari Behns mor, Marianne Solberg Behn. Hun er fysioterapeut og har deltatt på flere kurs i rosenterapi sammen med prinsessen. Det har i lengre tid versert rykter om at nok en kongelig forlovelse sto på trappene, men senest under pressekonferansen på Märtha Louises 30 års dag i september nektet prinsessen å gå nærmere inn på forholdet mellom henne og forfatteren Ari Behn.

Det er en tradisjon for kongelige ikke å kommentere private
forhold uten at dette er formalisert. - Jeg svarer altså ikke på private spørsmål, sa Märtha Louise da. Men Ari Behn deltok i feiringen av hennes 30 års dag i Bergen.

Tonet ned

Etter at forholdet mellom prinsessen og Ari Behn ble kjent i vår har Slottet gjort sitt for å tone ned forholdet mellom de to. En av årsakene skal være at paret ikke skulle stjele glansen fra bryllupet mellom kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon 25. august i år.

Ari Behn og Märtha Louise spleiset på en felles gave til
bryllupet, måtte Behn gå ut en sideinngang i Oslo domkirke etter vielsen. Det første bildet av de to sammen i et kongelig arrangement var etter kronprinsesse Mette-Marits 28 års dag i august der Ari og Martha forlater kronprinsparets leilighet i Ullevålsveien etter en bursdagsfeiring med familie og venner.

Slottsmiddag

Märtha Louise har i to uker vært sammen med dronning Sonja i Sveits hvor dronningen har samlet krefter etter en operasjon i foten. Søndag var ifølge Se og Hør hele kongefamilien samlet til middag på Slottet.

Ukebladet spekulerte i om den kommende forlovelsen var tema, men Ari Behn var ikke til stede under middagen.

(NRK-NTB)

LENKER
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no