skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
"Utvik Senior"-forliset:

Etterlatte får ikke erstatning

De etterlatte etter "Utvik Senior"-forliset i 1978, er svært skuffet over at de ikke får erstatning fra myndighetene. De vurderer nå rettssak mot staten.

Publisert 29.04.2005 12:23. Oppdatert 29.04.2005 14:45.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Arild D. Moe, Torgeir Skeie og NTB

Representanter for de etterlatte var fredag i møte med Justisdepartementet, og da ble det klart at myndighetene ikke vil tilby erstatning.

Justisdepartementet sier de etterlatte likevel kan søke billighetserstatning som er på opptil 200.000 kroner per person.

Det skjer ett år etter at den nye granskingskommisjonen konkluderte med at fiskebåten ble kjørt i senk av et ukjent fartøy utenfor Senja i 1978 og ni menn omkom.

Mannskapet på ni omkom da «Utvik Senior» forliste utenfor Senja i 1978. (Arkivfoto)
De etterlatte har søkt om erstatning på 18,1 millioner kroner. Grunnlaget som er brukt for å beregne denne summen, er erstatningene til etterlatte etter folk som omkom på "Estonia" og "Scandinavian Star".

Svært skuffet

- Vi er veldig skuffet fordi vi hadde forventet en annen holdning fra myndighetene. Avslaget betyr at vi nå må søke billighetserstatning. Likevel gir vi ikke opp kampen om erstatning. Det sier Arnfinn Hay som representerer de etterlatte. Han mister broren i forliset.

Han vil nå be partilederne på Stortinget om å forfølge saken, og hvis ikke det fører fram, så er det aktuelt å gå til rettssak mot staten, sier han.

– Ikke heldige vurderinger

– De vurderinger som fremkommer i forbindelse med myndighetenes håndtering av forliset, fremstår i ettertid ikke som heldige, sa justisminister Odd Einar Dørum (V) da han fredag la fram en stortingsmelding om forliset.

Han innrømmer at man i ettertid kan mene at Justisdepartementet burde vært mer kritisk og lyttet mer til de etterlatte. Dørum anbefaler at de etterlatte tilkjennes billighetserstatning.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no