skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Stortinget sa nei til OL

Et flertall i Stortinget sa mandag ettermiddag nei til Tromsøs OL-planer i 2014. Men et regjeringsskifte til høsten kan endre situasjonen.

Publisert 18.04.2005 14:55. Oppdatert 18.04.2005 15:00.
SE OGSÅ:
Av Lars Egil Mogård og NTB

61 av stortingets medlemmer stemte mot å gi en garanti slik at Tromsø kan være søkerby til OL i 2014. 31 av Stortingets medlemmer stemte for å gi garanti.

Mange som stemte nei argumenterte med den store økonomiske usikkerheten et arrangement i Tromsø har, og at det er kort tid siden Norge sist hadde et vinter-OL

Giske lokket

Aps Trond Giske forsøkte å lokke med seg KrF-ere til å stemme for vinter-OL i Tromsø i stortingsdebatten mandag. Men Ivar Østberg fra Troms var den eneste KrF-eren som argumenterte for OL. Han klarte ikke å overbevise statsråden sin.

– Som et lite land kan ikke Norge ta på seg så store økonomiske forpliktelser med 20 års mellomrom. Det er penger som må tas av totalbudsjettet, og det vil gå ut over andre viktige områder, sa kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF).

En rød-grønn regjering kan likevel komme til å gå inn for statsgaranti, ettersom det skal være delte meninger i SV og partiet ikke har tatt et bastant standpunkt.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no