skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: TROMS: BRANNSIKKERHET ELDREBOLIGER

Krever nøye tilsyn

Brannvesnet i Harstad krever nå fullt tilsyn med alle varmeskapene som inneholder middagsmat til eldre - i frykt for ny brann.

Undersøker varmeskap

Politiet i Harstad undersøker nå om det er feil med andre varmeskap som brukes ved utdeling av mat. Brannen som krevde tre menneskeliv i Bergseng bo og sevicesenter, oppsto etter at stikk-kontakten til et slikt matskapet eksploderte.

Harstad:

Årsak til brann funnet

En kortslutning i en stikkontakt var trolig årsaken til brannen ved Bergseng bo og Servicesenter i Harstad, søndag. Det er den foreløpige konklusjonen til Kripos.

Sosialministeren:

-Brannberedskapen i eldreboliger innskjerpes

Brannberedskapen i omsorgsboliger skal innskjerpes. Årsaken er at mange pleietrengende eldre blir plassert i omsorgsboliger istedenfor sykehjem. Ifølge sosialminister Guri Ingebrigtsen skal omsorgsboliger som bygges etter 17. januar ha like brannkrav som sykehjem.

Kommunene prioriteter økonomi foran menneskelige behov

Resultatet er at flere tusen eldre med senil demens lider, sier overlege i geriatri, Sigurd Sparr.

Heracleum i Tromsø:

Brannvesenet forlanger nattevakt

Brannvesenet i Tromsø forlanger at det blir faste nattevakter på Heracleum bo- og servicesenter for eldre. I dag er ikke sikkerheten god nok ved senteret som har 64 leiligheter midt i Tromsø sentrum.

Navnene på omkomne frigitt:

Ble forgiftet av gass fra isopor

De tre eldre som omkom under en brann ved Bergseng bo- og servicesenter i Harstad døde sannsynligvis av gassen som oppstod da det tok fyr i isoporen som maten var innpakka i. Navnene på de omkomne er nå frigitt.

Brannen på eldresenter i Harstad:

Kritikk for manglende bemanning

Harstad kommune får kritikk for manglende bemanning i eldresentrene etter at tre eldre mennesker omkom i en brann i Bergseng bo- og servicesenter søndag. Vi har lenge påpekt at disse boligene i praksis fungerer som ubemanna sykehjem, sier pensjonist og medlem av eldrerådets styre, Marie Waahle Nilsen.

Harstad:

Tre mistet livet i brann

Tre beboere mistet livet i en brann i et eldresenter i Harstad søndag. Brannen ved Bergseng bo- og rehabiliteringssenter brøt ut ca klokken 11.30. En fjerde person er skadet, men er utenfor livsfare. Harstadpolitiet vurderer nå om Kripos skal kobles inn. 26 personer er evakuert til andre sykehjem i kommunen.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no