skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: DUMPINGSAKEN I ROTSUND

Fengsel for laksedumping

Den tidligere daglig lederen i Nordreisa Laks, er dømt til fengsel i 120 dager etter den store miljøskandalen i Nord-Troms.

Krever fengselsstraff

Aktor har lagt ned påstand om seks måneders fengsel for den tidligere lederen i Nordreisa laks, Kåre Pedersen. Han er tiltalt for å ha dumpa 146 tonn sykdomsinfisert laks i Rotsundet i Nordreisa.

ILA-sone forblir

Råtten laks i Rotsundet
Bekjempelsessonen for ILA-smitten i Nord-Troms blir like stor som opprinnelig foreslått. Det har fylkesveterinæren bestemt.

Rotsundet rensket

Rotsundet i Nord-Troms er rensket for råtten laks. Fylkesmannen gir ros for utmerket arbeid.

Liten smittefare i Rotsund

Veterinærinstituttet mener at smittefaren i dag av den dumpa laksen i Rotsundet er svært liten, men vil ikke utelukke at den døde fisken ennå kan spre smitte.

- En tankevekker

Det som har skjedd i Rotsundet i Nord-Troms er ikke bare en skandale, det er en vekker for både oppdrettsnæringa og myndighetene som har utropt havbruk til vår neste store næring, mener NRKs kommentator Arnt Ryvold.

Hele Nord-Troms berørt

Hele Nord-Troms blir berørt av tiltak for å bekjempe ILA-smittet fisk. Bl.a skal det opprettes observasjonssoner i Lyngen, Nordreisa og Kvænangen.

ILA-viruset har spredd seg

Fylkesvetinæren har idag fått bekrefta at enda en oppdrettslokalitet i Rotsund er smitta av ILA. Den andre som det er mistanke om, vil ikke bli avklart før torsdag.

Løslates fra varetekt

Politiet kommer ikke til å be om videre varetektfengsling av den tidligere daglig leder av Nordreisa Laks. Politiet mener det ikke er nødvendig å holde Kåre Pedersen bak lås og slå.

Anker til Høyesterett

Det er ikke grunnlag for å fengsle Kåre Pedersen,tidligere daglig leder i Nordreisa Laks, mener Pedersens advokat. Han anker nå saka til Høyesterett.

FLERE SAKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no