skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Føler seg stemplet som prostituerte

En undersøkelse blandt russiske kvinner i Finnmark og Troms, viser at de føler seg stemplet som prostituerte av nordmenn.

Publisert 25.05.2005 07:56.
Av Jon Are Nilsen

– En nordmann prøvde å kjøpe meg, han spurte hva jeg koster. Jeg svarte med veldig stygge ord, sier russiske Anna Karpova. Hun har opplevd å bli tilbudt betaling av fremmede menn i Hammerfest.

Hun har jobbet som balettpedagog I Hammerfest i syv år. Hun har flere ganger opplevd at nordmenn tror hun er prostituert fordi hun er russisk. Anna har etter disse opplevelsene nesten helt sluttet å gå ut på byen for å hygge seg.

Karpova er ikke den eneste russiske kvinnen som har opplevd dette. Forsker Jana Sverdljuk har intervjuet russiske kvinner i Finnmark og Troms, og de fleste ga uttrykk for at bildet av russike kvinner som prostituerte var utbredt blandt etniske Nordmenn i Nord - Norge.

– De russiske kvinnene følte dette og var bekymret, spesielt i små kommuner i Nord-Norge, sier hun.

Undersøkelsen er en del av et forskningsprosjekt om hvordan russiske kvinner har det i norden. Intervjuene med de russiske kvinnene er ikke ferdiganalysert, men Sverdjluk tror årsaken til nordmenns holdninger er tidligere episoder med prostitusjon. Undersøkelsene viste også at russisske kvinner oppfattes som undertrykte, Jana Sverdjljuk tror at dette kan føre til diskriminering blandt annet i arbeidslivet.

Ana Karpova mener at eneste måten å få slutt på diskriminering er å også fokusere positivt på russere og Russland.








Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no