skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Dahl hentet inn Tunheim

De to veteranene Harald Tunheim og Roger Dahl tar et spurtoppgjør i årets Finnmarkløp. 18 kilometer før mål lå Dahl 10 minutter foran.

Publisert 11.03.2005 08:18. Oppdatert 11.03.2005 11:56.
Av

Da Harald Tunheim i natt kjørte ut på den siste etappen fra Karasjok til Alta hadde han nesten en times forsprang på Roger Dahl, men nå i morgentimene har Roger Dahl tatt igjen hele forspranget. Ved Jotka, 44 kilometer fra mål, kjørte de to inn med bare to minutters mellomrom. Rett før klokka 10 hadde Dahl opparbeidet en seks minutters ledelse, og en time seinere var ledelsen økt til ti minutter.

Uvær

Det er sterk vind og mye snøføyke, sporene mot mål er dårlige. På de siste kilometrene mot mål har været vært ubarmhjertig. Sporene er mer eller mindre føyket igjen. Det har senket farten til de to kjørerne og mens Roger Dahl har hatt Ryggen til Tunheim som mål, har Tunheim måttet brøyte spor alene.

Hund i sleden

Harald Tunheim har kjørt med en hund i sleden mot Jotka. Den satte han igjen der og begge kjørerne har nå syv hunder hver. Hunden som Tunheim har satt igjen, kan ha sinket han i sporet.

På veg hjem

Begge kjørerne holder til i Alta og hundene forstår nå at de er på veg hjem. Det kan gi ekstra fart i spannene, men hvilke hunder som har mest hastverk med å komme seg hjem til mat og hvile gjenstår å se. Ved sjekkpunktet i Karasjok fortalte Roger Dahl at hundene hans var på veg mot et gammelt sjekkpunkt. Dermed mistet Dahl verdifulle minutter.

Kanskje blir det hundenes hjemlengsel som avgjør hvem som vinner årets duell.

Bakgrunn: Bli kjent med Finnmarksløpet (15.02.2005)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no