skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Krever bredbånd snarest

Både Arbeiderpartiet og Høyre vil ha fibertilknytning til Finnmark snarest mulig.

Publisert 23.09.2004 07:28. Oppdatert 23.09.2004 07:29.
Av Jenny Duesund

På Nordnytt i går ettermiddag kunne du høre at bedriften Datakortet i Kirkenes må kjøpe tjenester i Oslo fordi dataforbindelsen fra Finnmark er for dårlig. Stortingsrepresentant fra Høyre, Raymond Robertsen, mener dette må ta slutt.

– Dette er en helt uholdbar situasjon for Finnmark. Finnmark er det eneste fylket som ikke er koblet opp på fibernettet, OG det gjør at en del tjenester ikke kan tilbys fra Finnmark. Dette er meget beklagelig, sier Robertsen.

Trenger statlig hjelp

Finnmark Fykeskommune arbeider hardt for å få løst problemet. Et nytt bredbåndsselskap blir trolig dannet allerede i oktober, men for å få gjennomført planene trenger de statlig hjelp forteller fylkesordfører Helga Pedersen.

– Staten må bidra med sitt, men det må vi også. Jeg har stor tro på at vi skal få de pengene som skal til. Stortinget har tidligere sagt at Staten må bidra til å bygge ut nettet der det ikke er markedsmessig grunnlag for en slik utbygging. Vi har kommet til en løsning hvor Staten slipper unna me3d en rimelig penge, sier Pedersen.

Håper på statsbudsjettet

Mens Pedersen håper på statsbudsjettspenger, er Robertsen sitt parti med på å avgjøre hva som får penger. Han kan ikke love kroner og øre, men står sammen med Pedersen og mener fylkeskommunens arbeid fortjener støtte, også økonomisk.

– Det prosjektet som fylkeskommunen har lagt fram er svært interessant, og man bør ikke se bort fra statlig støtte også i form av penger, sier Høyre-representanten.

Bakgrunn: Her kommer bredbåndet (06.09.2002)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no