skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Søringene valgte Finnmarkssommer

Folk fra både Troms, Nordland og resten av landet har tatt ferien i Finnmark etter den strålende sommeren her i fylket. Det sier leder i Finnmark Reiseliv, Jens Harald Jensen.

Publisert 11.08.2004 07:37.
Av Christian Kråkenes

Selvika ved Havøysund. Foto: Bernth R. Sjursen
Nordmenn er blitt flinkere til å feriere i eget land, mener lederen i Finnmark Reiseliv. Han mener spesielt mange er kommet nordover til Finnmark fra Troms og Nordland, og også mange finnmarkinger har feriert i sitt eget fylke denne sommeren.

Turid Pedersen ved turistkontoret i Tromsø er enig med Jensen. Hun tror de mange store medieoppslagene på det gode været har vært med på å sette fokus på Finnmark og Nord-Norge.

Full campingplass

Ordreboka til Ida Kjeilen Thuv ved campingplassen i Vestre Jakobselv har vært full i hele sommer. Alle de sju hyttene har vært uleid nesten hver eneste kveld, og det har vært flere nordmenn i år enn i fjor. Det er veldig mange turister som skal se på fugler og fiske, forteller hun, men det er også mange som har kommet på grunn av det gode været.

Charterfly til Finnmark?

– Vi har allerede begynt å spøke med å sette opp charterfly til Finnmark neste sommer, for det er helt klart at det er mange som har kommet nordover på grunn av det gode været, sier Jens Harald Jensen i Finnmark Reiseliv.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no