skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40
POSTADRESSE:

NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord

BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug

TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55
Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 

De lyge...

Viking var gode i går, uansett hva de sier på TV.

Publisert 04.08.2005 07:35. Oppdatert 05.08.2005 14:05.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Aslak Sira Myhre

Jeg var på Åråsen i går. Sammen med den høygravide kona mi tok jeg bilen ut til borgen i Skedsmo for å se om det var mulig å slå Lillestrøm. Det var det altså ikke, men jeg gikk ikke skuffa hjem likevel. Tvert imot. Det var en jevn kamp, hvor lagene hadde en omgang hver, og hvor Viking først og fremst var gode. Jeg så både tapet mot Start og mot Fredrikstad live, og det var ille. Det som skjedde på Åråsen styrka meg i troen på at vi har et topplag hele veien ut i år.

Viking-press blei ikke nevnt

Men om stemningen var god i bilen hjem, så falt den adskillige hakk i pausen på Start-Lyn. Etter å ha fryda meg over fem Drillo-mål mot stadig tristere trøndere, venta jeg på å få bekrefta inntrykket mitt av Viking-kampen. En null-null kamp med to keepertabber. Men nei, istedet kunne NRKs utsendte fortelle at Lillestrøm vant en svært fortjent seier. At Viking pressa og pressa i 2. omgang blei ikke nevnt.

Nå er ikke jeg en objektiv dommer over denne kampen, jeg syns jo nesten alltid at Viking egentlig er best, men det var ikke NRK heller. Det var min gamle kompanjong fra 4-4-2, Arnfinn Fagerli som oppsummerte kampen, og han er en av landets aller største Lillstrøm-supportere.

Mens det var 8.000 folk som fikk se kampen på Åråsen, er det nærmere en million som ser oppsummeringen på TV. Og de får ikke vite at Viking var gode, ikke en gang at det var jevnt. De får høre fra en Lillestrøm-supporter at Lillestrøm var best.

Har de lov til å lyge?

Jeg syns for det meste at det er helt greit at folk er subjektive når de snakker om fotball, det er tross alt en subjektiv opplevelse vi snakker om. Men det må være tydelig. Alle vet at Davy Wathne holder med Brann, han legger ikke skjul på det, og han kommenterer dem bare når det går dårlig med dem. Når Radiosporten melder fra Tromsø vet du hvem de holder med. Det er mye verre når man ikke vet. Jeg kjenner tilfeldigvis Arnfinn, derfor vet jeg at han holder med LSK. Vet alle andre det? Skal journalister som jobber med sport prøve å være objektive på samme måte som de som jobber med politikk eller økonomi? Eller har de lov til å lyge?

PS, jeg minner om ukas quiz, Spørsmålet var om Thomas Myhre og Egil Østenstad har spilt sammen i Viking. Svaret må være på plass innen fredag klokka 13.00. Vinnerene blir kåra på mandag, da kommer det også nytt spørsmål.

Skriv din mening her



Les hva folk mener:



Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Rogaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Rogaland!
Mer

Rogaland

Nyheter fra Rogaland finner du på nye sider:

 
10 SISTE NRK ROGALAND
Viking
Klepp
Stavanger Oilers
Stadionsaken
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no