OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Quart-festivalen

Her er du: NRK > Musikk > Festival > Quart-festivalen

Oppdatert 12.03.2002 13:49

festival-banner venstremeny
Quart-festivalen
Roskilde-festivalen
Norwegian Wood-banner - venstremeny
festspillene - venstrebanner - liten 100
maijazz-banner - venstremeny
Ole Blues-banner venstremeny
 

Særpreget kirke-Quart

Publisert 05.07.2001 10:26

Konserten i Kristiansand domkirke er den som kanskje trekker det mest utradisjonelle Quart-publikummet. Her møttes klassisk sangtradisjon og moderne elektroniske virkemidler. Og den hadde svært mye positivt i seg, mener Sigbjørn Nedland.

Det begynte litt nølende og usikkert, men tok seg opp etter hvert. Og i perioder var det spennende og nyskapende med en rikdom av musikalske elementer godt integrert i hverandre.

Særpreget

Sopranen Bodil Røinaas sammen med pianisten Helge H. Sunde, den meget kreative perkusjonisten Terje Isungset, trompetisten Arve Henriksen og de to kreative lydmalerne Jan Bang og Helge Sten stod for en av Quart-festivalens mest særpregede konserter i Kristiansand Domkirke onsdag.

Meditativt og intenst

Det var en konsert som vekslet mellom det meditative og det intenst lydrike - mellom det lokale, det instrumentale og det elektroniske. Og det var en konsert som i kortere og lengre perioder underveis ble meget bra, da de forskjellige elementene begynte å finne fram til hverandre og smelte sammen til en kreativ helhet.

Usammenhengende uttrykk

Jeg har nok en mistanke om at det var partier der ideene og grunnlaget for improvisasjonene, som er en vesentlig del av gruppens uttrykk, ikke var innarbeidet og forberedt godt nok. Som så ofte når nye konstellasjoner og nye musikalske uttrykksformer skal introduseres, bar konserten av og til preg av at det ikke var helt sammenheng i uttrykket. Men når det først fungerte ble det en riktig vellykket helhet ut av det.

Folkemusikk fra begge sider

Repertoaret spente fra det folkemusikalske fra begge sider av Nordsjøen, til klassisk repertoar og opera og til kirkemusikk og "Panis angelicus". Munnharpe var et viktig element i den framførte versjonen av "Eg veit i himmerik ei borg", der noen av de mest vellykkete øyeblikkene i denne konserten befant seg.

Bør utvikle konseptet

Alt i alt - en konsert med svært mye positivt i seg. Og en idé og konstellasjon av utøvere som bør få mer tid til å utvikle dette musikalske konseptet.

Av Sigbjørn Nedland
Kulturnytt, NRK P2, 5. julli 2001
Bearbeidet for nett av Tori Skrede


 
 
SØK

FESTIVAL-LENKER

10 SISTE QUART-FESTIVALEN
05.07.2001 10:26
Særpreget kirke-Quart
04.07.2001 01:27
Overbeviste ikke helt
03.07.2001 21:41
Klovner i sørlandssol
29.06.2001 15:20
Forferdelig mye søppel

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 05:40