OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Ole Blues

Her er du: NRK > Musikk > Festival > Ole Blues

Oppdatert 03.05.2001 16:57

VÅRE FESTIVALER

Har du blues- eller festivaltips? Send mail til musikk@nrk.no

 

Mandag på Ole Blues

Hektisk konsertdag

Publisert 01.05.2001 21:09

Av Per Ole Hagen
Høydepunktet denne dagen var konsertene med Guy Forsyth. Men også Hellbillies, Crowtown, Mardi Gras BB, Justin Adams og Chris Smithers konserter var vel verdt pengene. Her følger noen inntrykk fra konsertene denne kvelden.

Vokale eksesser

Vocal Sampling fra Cuba
Første ut mandagen var cubanske Vocal Sampling, en seks mann stor a capellagruppe. Anledningen var en barnehagekonsert på Losjen, og når trafikkaos forsinket starten med en time, ble det lang venting for spente barn. Vocal Sampling hadde hovedkonserten sin senere samme kveld, og de imponerte med sine rytmiske vokalprestasjoner. Bjelleklang og mange andre a capella grupper blekner fort i forhold.

Takknemlig pusterom

Chris Smither
Chris Smither holdt konsert nummer to under festivalen tidlig på kvelden, denne gangen på den Stundesløse. Han imponerte like mye som kvelden før med sine fine låter og eksellente akustiske gitarspill. Smither var et takknemlig pusterom fra all lydorgien som mange av de andre konsertene nødvendigvis blir. Etter Smither spilte Guy Forsyth, og for mange av de fremmøtte ble dette et av festivalens desiderte høydepunkt (se egen sak).

Rå texaner

Omar & The Howlers
Etter Guy Forsyth ble det tid til en rask tur innom Maxime og Omar & The Howlers. Både Omar og Guy er fra Austin, men mens Guy Forsyth har stor dynamikk og blander flere uttrykk, er Omars band en ren powertrio. De spiller rett frem texas-blues, rocka og med rått og godt gitarspill sammen med Omars karakteristiske raspende stemme. På Maxime låt det tøft den tiden vi var innom, men det ble en liten nedtur etter Smither og Forsyth.

Hallingdals største sønner

Hellbillies
Hellbillies startet kvelden på Ricks med en heftig og velspilt konsert for et fulltallig publikum. De spilte både gamle og nye låter fra siste CD-en, Urban Twang. de nye låtene fungerte godt sammen med publikumsfavorittene fra de andre platene deres. Hellbillies er et av Norges desidert beste liveband, og de bekreftet posisjonen denne kvelden. Deres nye tangentmann var forhindret fra å være med denne kvelden, men de låter så bra at det nesten ikke gjorde noe.

Sørlandsk countryrock

Crowtown
Etter Hellbillies var det platedebutantene Crowtown sin tur. Bandet består av Rickard, Remo og Bjøro Gjemmen på sang, gitarer og trommer, elgitar, bass og tangenter. Brødrene korer suverent sammen, og dette har blitt et slags varemrke allerede. Vi hørte de første gang under Bylarm i Tromsø i februar, og det er imponerende hvor mye bedre de har blitt på to måneder og ti spillejobber. Flere av låtene deres drar også fordel av en litt røffere livefremføring. Crowtown er et band å regne med i tiden fremover. Deres neste større festivaljobb er på Norwegian Wood i begynnelsen av juni.

Britisk etnomusikk

Justin Adams
Justin Adams er gitaristen til Robert Plant som avslutter Ole Blues første mai. Adams har også sin egen gruppe, The Wayward Sheiks, og de spilte på det erverdige skjenkestedet Tracteurstedet (se egen sak). Musikken deres ligger i skjæringspunktet mellom folk og etno, og det låter svært fascinerende. Den er bygd opp av melodiske og rytmiske motiver som repeteres og varieres på en suggererende måte. Justin Adams ble kåret til årets musiker av det vritiske bladet Folk Music i fjor, og dette var første gang bandet spilte utenom Storbritannia.

Kraftig og kraftfull amerikaner

Popa Chubby
Fra Tracteurstedet var det rask gange tilbake til Den Stundesløse og en dose med kraftig og rocka blues av og med Popa Chubby. Som navnet tilsier, er han en røslig kar, og med barbert hode og store tatoveringer på armene var han et fryktingytende skue. Musikken sto i stil, men selv om både Popa og bandet var mer enn kompetente, ble det litt kjedelig i lengden, spesielt i forhold til mange av de andre utmerkede konsertene under festivalen.

Tysk showband

Mardi Gras BB
Midt i Popa Chubbys første sett ble vi kapret av tidligere styreformann og nåværende styremedlem i Ole Blues, Per Aarsand med beskjed om at vi måtte få med os litt av Mardi Gras BB på Teglverket. Bandet er fra Tyskland og består av blåsere og trommer. De er slags vilt og galt mini-janitsjar-jazzband med en stor hvit tuba som sentralt midtpunkt.Vi rakk akkurat siste låt, og ble likegodt fremført blant publikum. Bandet spiller under jazzfestivalen i Molde i juli, så det gis en ny mulighet til å se og høre dette musikalske kollektivet da.


SE OGSÅ:
  • Bluessjarmør fra Austin 
  • Om Tracteurstedet 


  •  
     
    SØK

    BLUESFESTIVALER

    BLUESLENKER

    10 SISTE OLE BLUES
    03.05.2001 15:01
    Ole Blues-suksess
    01.05.2001 21:09
    Hektisk konsertdag
    30.04.2001 15:29
    Dyktige musikkteknikere
    29.04.2001 12:24
    Positiv energiutladning
    27.04.2001 12:44
    Fredagens konserter
    27.04.2001 11:13
    Endeløse gitarsoloer
    26.04.2001 22:17
    Bluesfest på radioen!

    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 02:47