Disse nett-sidene er laget med støtte fra Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid
|
| | Program 6 Dhaka cuisine Publisert 01.10.2001 18:52 - Oppdatert 02.10.2001 17:20 Helle prøver ut maten i Bangladesh. Hun får være med på fest i landsbyen, hun prøver snack-mat i Gamle Dhaka og Ekushey-gjengen tar henne med på en typisk banglarestaurant og gir henne en innføringer i tradisjoner og skikker.
|
Eid-ul-Azha [Real] Helle er med på feiringen i en landsby (50 kbps,3 min. 13 sek.) |
Fest i landsbyenUnder muslimenes Eid-ul Aza samles venner og familie til festmåltider først og fremst i hjemmene. Vi ble møtt med en utrolig gjestfrihet og masse mat og desserter.
BanglamatDersom vi skal prøve å karakterisere maten – hva er egentlig typisk banglamat? Hva er typisk for banglakjøkkenet – kan det være krydderet, tilberedningen eller brødet? Spiser de mest kylling eller mat som kommer fra vann og elver? Hvilke grønnsaker brukes, og hva med frukt, ris og kokosnøtter? Hvordan er det med mat fra vestlige land? Fins det Mc Donald, og er det mulig å få tak i vestlig hurtigmat i de store byene, eller er folk helt bangla i matveien?
Innføring i mattradisjonerDe små spisestedene, nærmest «hull i veggen» restauranter i Gamle Dhaka, er kjent for å ha den beste maten i hele Bangladesh. Vi nøyer oss ikke med å besøke Gamle Dhaka og landsbyer, alle programlederne gir oss og Helle innføring i banglamat i en typisk banglarestaurant.
| | Undervisningsred. Post: NRK - FG 21, 0340 Oslo
Tlf. 23 04 93 60 Ansvarlig for TV-serien:
Ansvarlig for nett-sidene: |
|