P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Folket vil ha kvinner til P1-regjeringen

I regjeringen som ble møtt på slottsplassen i 2001 er det gjort noen endringer, men det er nå 8 av de 19 som er kvinner. (Foto: Lise Åserud, Scanpix)
I regjeringen som ble møtt på slottsplassen i 2001 er det gjort noen endringer, men det er nå 8 av de 19 som er kvinner. (Foto: Lise Åserud, Scanpix)
Av kandidatene til folkets P1-regjering er det 55 prosent kvinner. Til sammenligning er det i dagens regjering på Stortinget 42 prosent kvinner.

Publisert 07.06.2005 10:46. Oppdatert 07.06.2005 10:51.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Helene Hillestad Irving

Stem nå!

Av 95 representanter til P1-regjeringen, som skal gi politikerne på Stortinget en pekepinn om hvordan de mener Norge bør være de neste 100 årene, er det flere kvinner enn menn.

Per-Kristian Foss er en av mennene som kommer til Sem for å høre hva P1-regjeringen har kommet fram til. (Foto. Knut Falch / SCANPIX)
Kandidatene er plukket ut etter en åtte ukerlang prosess, der P1-lytterne har nominert folk de mener burde være med.

- Dette er glimrende!

Likestillingsombud Kritin Mile mener det er svært positivt at det er mange kvinner nominert, og hun håper det også betyr at det blir en likevekt mellom kjønnene i P1-regjeringen.

- Dette høres jo glimrende ut! Det tyder på at vi for lengst er forbi det punktet der folk synes kvinner var mindre aktuelle enn menn. Det er også et tankekors til partienes nominering, hvor de sliter med å få en kvinneandel på over 40 prosent.

Ombudet mener også partilederne burde merke seg P1-lytternes utvalg.

- Det er gledelig å se at når folket bestemmer mer direkte, så blir det flere kvinner. Det burde kanskje partilederne ta inn over seg og tenke på. På Stortinget er det minst 60 prosent menn, noe det har vært i alle år. Jeg synes lytterne her har nominert et godt utgangspunkt for regjeringen sin, sier Mile.

- Bruk stemmen din nå!

Nå er det opp til lesere og lyttere å bestemme hvem av de fem representantene fra hvert fylke som skal være med på å utarbeide dokumentet P1-regjeringen skal overlevere toppolitikerne i Norge. Av de 95, skal kun 19 være med på Sem gjestegård og utarbeide dokumentet.

Stem nå!

Dokumentet P1-regjeringen skal utarbeidet må omhandle tre temaer:
Perspektiv på Norge i verden
Perspektiv på hjem og familie
Perspektiv på helse

Hvem vil du skal være med på idylliske Sem gjestegård? Stem nå! ( Foto: Tor Richardsen / SCANPIX )


«P1-regjeringa» starter på P1 26. april klokken 12:45 i distriktssendingene.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM P1-REGJERINGA

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no