Sju gode nyheter fra denne uka

1. Paven gir kvinner stemmerett

Hvert år inviterer paven katolske biskoper fra hele verden til Roma. Der skal de stemme over ulike forslag.

Hittil er det bare menn som har fått stemme. Men nå har Pave Frans bestemt seg for å gi kvinner stemmerett på et kommende bispemøte.

2. Papegøyer blir mindre ensomme av å ringe hverandre

Forskere lærte papegøyer å ha videosamtaler med hverandre. Og fant ut at de som ringer hverandre, er mindre ensomme.

Studien ga flere fugler et nettbrett slik at de kunne ta kontakt med andre papegøye-venner.

– Noen ville begynne å synge, noen ville hoppe rundt og snu seg opp ned, og noen ville vise andre papegøyer lekene sine, sier forsker Ilyena Hirskyj-Douglas til The Guardian.

3. Lager Barbie med Downs syndrom

Skaperen av Barbie-dukkene har vist fram den første dukken med Downs syndrom.

– Vi vil at alle barn skal kunne se dem selv i Barbie, men også oppmuntre barn til å leke med dukker som ikke ser ut som dem, sier Barbie-sjef Lisa McKnight.

4. Billigere medisiner i Australia

Myndighetene i Australia har senket prisen på en rekke medisiner i landet. 6 millioner australiere kommer til å halvere utgiftene på medisiner, skriver landets helsedepartement.

5. Minnesota forbyr homoterapi

Senatet i delstaten Minnesota vedtok en lov som vil forby konverteringsterapi.

Delstaten vedtok også en lov som beskytter leger og pasienter som utfører en abort, slik at de ikke blir straffet for det i andre delstater.

De har også erklært Minnesota som et trygt sted for transpersoner. Så de som bor utenfor delstaten kan komme til Minnesota for å få kjønnsbekreftende behandling.

6. Vil lage en vaksine mot urinveisinfeksjon

Nesten 2 av 5 kvinner vil oppleve urinveisinfeksjoner, ifølge NHI. Nå jobber flere forskere med en ny vaksine mot infeksjonen.

7. Første løve sett på 20 år

En løvinne ble tatt bilde av i Sena Oura nasjonalpark i Tsjad. Løver har ikke blitt sett i dette området på nesten 20 år, skriver Wildlife Conservation Society.