skilleResultaterskille_slutt
Torino OL 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Torino 2006 Sist oppdatert 08:55
 

Fant dopingmidler hos skiskyttere

Det ble funnet dopingmidler hos skiskytterne Wolfgang Perner og Wolfgang Rottmann under lørdagens razzia.

Publisert 21.02.2006 17:33. Oppdatert 21.02.2006 19:25.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Det var forbundspresident Peter Schrocksnadel som opplyste dette på en pressekonferanse tirsdag. Forbundets sportssjef Markus Gandler sa at utøverne har innrømmet å ha benyttet muligens ulovlige metoder.

Han ville ikke gå inn på hva slags dopingmidler det handler om. Schrocksnadel sa at man har gått gjennom beslagsprotokollene, og at det ikke er funnet dopingmidler hos andre enn Rottmann og Perner.

Det er funnet dopingmidler hos Wolfgang Perner t.v. og Wolfgang Rottman t.h. (Foto: AFP)
Den østerrikske skipresidenten sa at man vil slå hardt ned på dem som har brutt reglene, men at forbundet også med tenner og klør vil forsvare uskyldige som beskyldes for noe de ikke har gjort.

Suspendert

Perner og Rottmann reiste fra Italia natt til søndag, rett etter at politirazziaen var over. Perner har siden sagt at de fryktet å bli fengslet, etter at en sørtirolsk politimann fortalte ham at de hadde funnet noe ulovlig.

Under pressekonferansen fortalte Schrocksnadel også at
langrennstreneren Emil Hoch er suspendert.

Tidligere på dagen ble det kjent at Hoch har forlatt Italia, og Gandler sa at hans avreise har med Walter Mayer å gjøre.

Også Perner og Rottmann er suspendert av skiforbundet. De er også ekskludert fra OL-troppen av landets olympiske komite.

Selvkritikk

Schrocksnadel tok selvkritikk for at han ikke forhindret Walter Mayer fra å reise til vinter-OL. På spørsmål fra en journalist medga han også at skandaletreneren reiste til Italia med en av Østerrikes skiforbunds bilder.

Også Gandler tok kraftig selvkritikk. Han sa at han var beredt til å ta ansvar for det som er skjedd blant utøvere han har overordnet ansvar for. Schrocksnadel uttrykte imidlertid at Gandler har hans fulle tillit.

- Jeg skulle så gjerne ha snakket om de storartede prestasjonene av østerrikske skiløpere, sa Schrocksnadel.

De siste dagene har Østerrike vunnet to hoppgull, to alpingull og kombinertgull, men alle snakker i stedet om landets langrennsløpere og skiskyttere.
(NTB)

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 6 7 8 9 10 11 12
7 13 14 15 16 17 18 19
8 20 21 22 23 24 25 26
10 SISTE SPORT
50 SISTE TORINO-OL
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no