skilleResultaterskille_slutt
Torino OL 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Torino 2006 Sist oppdatert 08:55
 

Kan drøye til lørdag

Analysene av dopingprøvene til de østerrikske OL-løperne kan være klare torsdag. Det kan også drøye helt til lørdag.

Publisert 22.02.2006 11:55. Oppdatert 22.02.2006 18:03.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Talskvinne Giselle Davies i Den internasjonale olympiske komite (IOK) opplyste onsdag at man er i full gang med analyse av prøvene som ble tatt av ti østerrikske utøvere sist lørdag.

- Analysene må gjøres grundig. Vi tester opp mot alle forbudte stoffer, inkludert EPO. Det kan ta flere dager, og det er mulig at vi må vente til lørdag før vi får resultatet, sa Davies.

Dette er en komplisert affære. Det er ikke som å måle
temperaturen.

En kilde innen antidopingmiljøet sa imidlertid til nyhetsbyrået Reuters at testresultatene vil foreligge innen lunsjtid torsdag.

IOK gjør det klart at det ikke bare er dopingprøvene som legges til grunn når man samler beviser mot østerrikerne. Funnene italiensk politi gjorde under sin razzia lørdag vil også være viktige brikker i puslespillet.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA meldte onsdag at myndighetene vurderer å sikte to utøvere i tillegg til skandaletrener Walter Mayer, som allerede i helgen ble siktet for brudd på landets strenge antidopinglover.

Ulike bevis

Østerrikes skipresident Peter Schrocksnadel sa tirsdag at skiskytterne Wolfgang Perner og Wolfgang Rottmann har innrømmet å ha benyttet seg av muligens ulovlige metoder under OL i Torino.

Han bekreftet også at det var funnet dopingmidler hos de to skiskytternes, men onsdag sa østerrikerne at det ikke dreier seg om kjemiske dopingmidler. Det betyr sannsynligvis at det handler om utstyr for blodmanipulasjon.

- For å straffe noen for doping trenger man ikke nødvendigvis positive urin- eller blodprøver. Vi kan også straffe på grunnlag av andre bevis. Vi kommer blant annet til å få oversendt beslagsdokumenter fra politiet, og vi har ulike metoder for å bevise utøveres skyld, sa IOK-president Jacques Rogge onsdag.

- Vi skal til bunns i denne saken, og dopingtestene er bare en del av informasjonen vi samler inn, sa IOK-visepresident Thomas Bach.

Hollywood

Ti østerrikske skiskyttere og langrennsløpere ble av IOK tatt med til dopingtesting samtidig med at italiensk politi gjennomførte en razzia mot deres leirer i San Sicario og Pragelato lørdag kveld.

Blant de ti er Perner og Rottmann, som i likhet med
langrennstreneren Emil Hoch flyktet hals over hode fra Italia etter razziaen. Mayer, som med sin tilstedeværelse i leiren utløste razziaen, fikk sparken etter å ha flyktet fra en politikontroll og krasjet i en veisperring. Han er siktet for flere alvorlige forhold og er nå innlagt til psykiatrisk behandling etter å ha medgitt at han prøvde å ta sitt liv.

- I mine øyne er Mayer mannen som organiserer doping, sier
Rogge, som er oppgitt over hele situasjonen.

- Hele denne historien er noe selv ikke Hollywood kunne funnet på, sukker han.
(NTB)

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 6 7 8 9 10 11 12
7 13 14 15 16 17 18 19
8 20 21 22 23 24 25 26
10 SISTE SPORT
50 SISTE TORINO-OL
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no