skilleResultaterskille_slutt
Torino OL 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Torino 2006 Sist oppdatert 08:55

Canada tok hockeygull

Canada tillot ikke noe nytt mirakel på isen for Sverige. Damkronorna ble enkel match for de regjerende mesterne i OL-finalen.

Publisert 20.02.2006 22:47. Oppdatert 20.02.2006 23:17.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Det svenske kvinnelandslaget i ishockey tapte 1-4 for Canada i OL-finalen mandag kveld. Canada forsvarte dermed gullet fra forrige OL i Salt Lake City. Sveriges sølv er kvinnenes beste OL-prestasjon.

Gillian Apps sendte Canada i føringen etter 3.15 minutter, og etter 12.13 doblet Caroline Ouellette ledelsen. Finalen ble avgjort midtveis i annen periode, da Canada satte to raske pucker i nettet (28.58 og 30.27) og økte ledelsen til 4-0.

Gunilla Andersson scoret Sveriges trøstemål i overtallsspill 45.24 minutter ut i kampen.

For fire år siden ble det svensk bronse bak Canada og USA.
Sverige overrasket stort med å slå USA på straffer i
semifinalen. Bronsen gikk til nettopp USA etter seier 4-0 over Finland.
Canada jublet etter at laget slo Sverige i finalen og vant hockeygull. (Foto: AFP)

Sverige Canada 1-4 (0-2, 0-2, 1-0)

Palasport
6664 tilskuere
Mål:
1. periode: 0-1 (3.15) Gillian Apps (Hayley Wickenheiser), 0-2 (12.13) Caroline Ouellette (Jayna Hefford, Jennifer Botterill).
2. periode: 0-3 (28.58) Cherie Piper (Wickenheiser, Cheryl
Pounder), 0-4 (30.27) Hefford (Botterill, Sarah Villancourt).
3. periode: 1-4 (45.24) Gunilla Andersson (Erika Holst, Maria Rooth).
Hoveddommer: Anu Hirvonen, Finland.
Utvisninger: Sverige 3 x 2 min., Canada 6 x 2 min.