Til nrk.no
Kongen av albumlistene

Kongen av albumlistene

I Storbritannia har Ed Sheeren vært 303 uker inne på albumlista

Skrevet av:
Publisert 10:04 19 januar, 2018

17 februar 1991 ble en av verdens mest strømmede artister født. Han vokste opp i byen Framlingham i Suffolk og visste allerede ganske tidlig at det var musiker han skulle bli. Edward Christopher Sheeran lagde sitt første album i 2004. Det fikk navnet Spinning Man, og var inspirert av et bilde hans far hadde. Da Ed var 16 flyttet han til London for å satse på musikken.

Et storbyliv

Et liv i London når du er 16 år og vil bli artist kan være vanskelig. I boken Ed Sheeran: A Visual Journey forteller Ed åpnet om et omflakkende liv. Han hadde lite penger, sov på sofaen hos venner og opptrådte på puber og barer for å få endene til å møtes. Etter mye hard jobbing, pågangsmot og et mål for øyet: å gjøre det han elsker å gjøre, kom gjennombruddet og Ed Sheeren ble allemannseie.

View this post on Instagram

Book is out nationwide now, have a read will ya

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

På toppen

Han slapp debutalbumet + (Plus) i 2011. Den mest kjente låta fra det albumet er nok The A- team som han skrev til et veldedighetsarrangement. Deretter dro han ut på turné og var på veien fra 2011- 2013.

View this post on Instagram

July 2015 the multiply tour ends here

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

I 2014 slapp han albumet X (Multiply) med låtene Don’t (handler visstnok om Ellie Goulding) og Sing (gla’ låta han gjorde med Pharrell Williams) som de største hitene. Deretter dro han på X- turnéen. Ed Sheeran skulle gjøre 179 konserter fra 2014- 2015. I denne perioden fylte han Wembly- stadium tre dager på rad. Han er første soloartist uten band som har gjort dette! I den forbindelse ble dokumentaren om Ed, Jumpers for Goalposts, filmet.

Total stillhet

View this post on Instagram

Please read x

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Etter X- turnéen ble det stille fra Ed Sheeran et helt år. Han reiste rundt om i verden med sin kjæreste og var ikke på sosiale medier i det hele tatt. Han kvittet seg også med sin smarttelefon og «logget av». Han har uttalt at han trengte en pause fra kjendistilværelsen. Han ville se landene han tidligere hadde besøkt da han var på turné. Han ville se mer enn hoteller og konsertarenaer. I ettertid har det også kommet frem at han trengte en pause fra alkohol og festligheter.

Kom tilbake med nytt album

Etter ett år borte fra sosiale medier og rampelyset var gleden stor blant fansen da Ed kom tilbake i 2017, og det med nytt album! Ed sitt tredje studioalbum fikk navnet ÷ (Divide) og kom ut i mars 2017.

Kongen på haugen

Det er ingen hemmelighet at albumene til Ed Sheeran er blant de mest strømmede i verden. Skal man ta et titt på singel- og albumlistene i USA, Storbritannia og her i Norge herjer Ed i toppen, selv om det snart er ett år siden han slapp ÷.  

USA <3 Ed

På Billboard Hot 100 (singellisten) ligger Ed Sheeran og Béyonce på toppen av lista med Perfect Duet. Inne på Billboard 200 (albumlista) ligger albumet ÷ på andreplass, og har vært totalt inne på lista i 44 uker. Albumet X, som kom ut i 2014 ligger på 47 plass og har vært inne på denne lista i over 185 uker! Utrolig nok ligger debutalbumet + fortsatt inne på lista i USA, på 134 plass. Albumet har vært inne på denne lista i over 231 uker!

Stor i hjemlandet

Britene er glad i sin Ed. For på førsteplass, på den britiske singellisten, ligger Ed Sheeran med låta Perfect. Samarbeidet Ed har gjort med Eminem på låta River ligger på en god andreplass. Albumet ÷ har holdt seg inne på albumlista i over 45 uker, og ligger på andreplass. X– albumet har holdt seg inne på lista hos britene i over 186 uker. I over 303 uker har debutalbumet + ligger inne på albumlista i Storbritannia.

Fansen i Norge

Her i Norge er vi også ganske glad i Ed (litt dårlig gjort at han ikke kommer innom oss på turnéen sin). På VG- Lista Topp 20 ligger samarbeidet mellom Ed og Eminem på førsteplass med låta River. Når det gjelder Ed sine album ligger ÷ inne på en førsteplass med godt over 40 uker inne på VG- Lista Topp 40. Albumet X har holdt seg inne på den norske albumlista i 137 uker.

Det er ingen tvil om at Ed Sheeran er kongen i musikkverden!

 

Husk at du kan få med deg VG- Lista Topp 20 på mP3 hver lørdag og søndag kl.12-14, og på P3 søndager kl.22.00.

 

Sjekk ut deler av hva Ed Sheeran har gjort i løpet av sin karriere under:

Da Ed Sheeran var i Norge i januar møtte Benedicte han. Sjekk ut radio.nrk.no for å høre hva de snakket om.

Ville Ed Sheeran ha datet Benedicte? Få svaret her!

 

2017:

2016:
Det var året Ed Sheeran tok helt fri fra musikk, sosiale medier og «forsvant» fra medienes søkelys.

2015:


(Ps:denne videoen er <3)

2014:

2013:

2012:

2011:

2010:

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Kongen av albumlistene"