Til nrk.no
Foto: Skjermdump / Youtube

Foto: Skjermdump / Youtube

Denne opptredenen gjorde Calum Scott til en stjerne i Storbritannia

Rørte til og med Simon Cowell.

Skrevet av:
Publisert 10:58 28 november, 2016

Mandag 28. november stikker Calum Scott, som har en gigahit verden over med «Dancing On My Own», innom Ettermiddagen på NRK mP3.

Scott kom i søkelyset da han ble med på Britain’s Got Talent i 2015 med det som har blitt kalt en av seriens sterkeste auditioner gjennom tidene. Scott jobbet i den britiske versjonen av NAV, og hadde nesten ikke sunget på en scene før han ble med på talentprogrammet. Etter konkurransen ga han ut sin versjon av «Dancing On My Own», som originalt er sunget av svenske Robyn.

Sakte men sikkert vokste Scotts versjon av låta seg til å bli en stor hit i Storbritannia. Den tilbragte flere uker på 2. plass på den britiske topplista, og i sin 28. uke på lista ligger den fortsatt inne blant topp 20.

Hans første opptreden er sett over 86 millioner ganger på Youtube.

De siste månedene har låta vært inne blant topp ti i land som Sverige, Danmark og Australia, og har blitt streamet godt over 80 millioner ganger. Scott har også fremført låta på en rekke store tv-shows verden over, blant annet på Ellen Show i USA.

Hos Ettermiddagen spiller han sin splitter nye låt.

Tags: , , , , ,

Del "Denne opptredenen gjorde Calum Scott til en stjerne i Storbritannia"