Burde vært pensum, Maskorama-podkasten, Balladen om Håkon Banken og Nyhetsblanding

Lytt, le og bli vennegjengens smarteste

En bukett av nyheter - finn din podkastfavoritt i NRK Radio!

Hva gjør kunstig lys med mennesker og dyr?

Og hva er egentlig Oljefondet? Hvordan har Norge klart å gjøre oljen til en pengemaskin?

Burde vært pensum

I den nye podkasten «Burde vært pensum» tar dyktige kunnskapsformidlere deg med på et dypdykk inn i interessante temaer de selv tenker at «burde vært pensum».

Burde vært pensum

Gled deg til åtte episoder før jul, og åtte nye senere i vinter! Premiere mandag 25. oktober i appen NRK Radio.

Fjorårets store snakkis er tilbake! Denne gangen også som podkast.

I «Maskorama-podkasten» får du eksklusive hemmeligheter og enda mer snacks fra «Maskorama»-universet. Hvem tror du gjemmer seg bak maskene i år?

Lytt til podkasten i appen NRK Radio torsdager fra 21. oktober. Nye episoder også på søndager fra og med 7. november.

Håkon Banken var en gåtefull dansebandartist fra Solør. I en periode på 80-tallet solgte han over en halv million plater. Likevel er det relativt få som har hørt om ham.

En del av årsaken er at Håkon Banken var en angstfylt mann som nærmest ramlet inn i artistkarrieren. Han gjorde stor suksess, men viste seg sjelden offentlig. Han skrev og sang ufiltrert om egne psykiske problemer, om innleggelser, rus og en oppvekst i et strengt religiøst miljø.

Joachim Førsund, mannen bak podkastsuksessene «Ari», «Tobias» og «Det svarte flagget», er tilbake med «Balladen om Håkon Banken». Dette er en del av NRKs nye serie for dokumentarer på podkast: Historier fra virkeligheten.

Hør alle fire episodene av podkastserien i appen NRK Radio mandag 11. oktober.

I den lekne podkasten «Nyhetsblanding» får du oversikt over nyhetsbildet på en morsom og lærerik måte. Du kan også påvirke hva programlederne skal snakke om. Hva er du opptatt av?

Få oversikt over nyhetsbildet sammen med Fanny Odden, Rima Iraki og Ole Klevan hver fredag i NRK Radio.

NRKs humoristiske gjennomgang av Norges kongerekke har passert én million nedlastninger totalt! Og nå er Are Sende Osen i gang med de nyeste episodene.

Are Sende Osen i podkasten Kongerekka fra NRK Radio

«Kongerekka» passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som vet at du er det – og for alle andre som liker å høre gode fortellinger! Hør ny episode i appen NRK Radio hver mandag.

Kan politikk være underholdende? Så absolutt! Det har skaperne av podkastsuksessen «Trump mot verden» allerede bevist. Og nå er de tilbake! Denne gangen handler det om hele verden, og ikke bare om USA.

Du hører journalist Shaun Henrik Matheson og serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen i «Popkorn og politikk» hver fredag i appen NRK Radio.

Sandeep Singh er landets blideste musikkelsker. Hver uke går Sandeep og en gjest dypt inn i spennende historier fra musikkens verden, slik at du får skikkelig peiling.

Hør en ny episode av podkastserien «Musikkrommet» i appen NRK Radio hver fredag – hele året!

Martin Beyer-Olsen og Lars Berrum

Norges morsomste podkast i 2020 er nå en del av NRK-universet! I «Berrum og Beyer snakker om greier» snakker Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen om sitt liv i form av opplevelser, erfaringer og tanker.

Det hele avsluttes med andres greier – hvor de får inn tanker fra deg som hører på. To venner som møtes og bare ønsker en venn til.

Du blir garantert underholdt! Hør en ny episode av denne podkastserien hver tirsdag i appen NRK Radio.

Hva er det som fører til at kjærligheten tar slutt, og par vil gå fra hverandre? I «Havarikommisjonen» er Sissel Gran en av de dyktige parterapeutene som dykker ned i det som en gang var lykkelige kjærlighetshistorier. Kunne forholdene vært reddet?

Hva er det som fører til at kjærligheten tar slutt, og par vil gå fra hverandre? I Havarikommisjonen dykker dyktige parterapeuter ned i det som en gang var lykkelige kjærlighetshistorier, for å se om forholdene kunne vært reddet.

Eivind Sæther er programleder også i den nye sesongen. Hør den populære podkastserien i appen NRK Radio fra onsdag 17. november.

Maren Teien Rørvik, kjent fra «Fra bølle til bestevenn» og «Valpeskolen», inviterer kjendiser på besøk for å snakke om det hun elsker mest av alt – nemlig hund.

Da må selvfølgelig hundene også være med. Maren er nemlig sikker på at hun kan lære noe nytt om disse kjendisene ved å bli kjent med hundene deres, og kanskje er det noe Maren kan hjelpe dem med også?

Blant de heldige som skal få besøke Maren er Jon Almaas, Kåre Magnus Bergh, Siv Jensen, Anne Lindmo og Morten Hegseth.

Hør ny episode av podkastserien «Mitt liv med hund» i appen NRK Radio hver søndag.

Journalist Karen Marie Berg mistet mannen sin alt for tidlig. I podkasten «Sorgens kapittel» møter hun andre mennesker som har mistet noen som sto dem nær.

Hun møter blant annet Odd Eidner. Presten som har mistet to barn – og samtidig troen på Gud.

Nye episoder fra sesong to av podkasten «Sorgens kapittel» hører du i appen NRK Radio hver onsdag.

XL stemningsbildet 16:9

Legendariske «XL med Espen Thoresen» er tilbake, nå som podkast! Espen utfordrer komfortsonen til både deg som lytter og gjestene sine. Han forholder seg ikke til den offentlige debatten, men setter en egen dagsorden og stoler på magefølelsen.

Hør en ny episode av podkastserien i appen NRK Radio hver lørdag.

Burde vært pensum

Foto: Ole Kaland / NRK

Maskorama-podkasten

Foto: Julia Naglestad / NRK

Balladen om Håkon Banken

Foto: Helge Jørgensen / NRK

Nyhetsblanding

Foto: Racecar / Eirik Tufteland Kroken / NRK

Kongerekka

Foto: Kjersti Lofthaug / Marco Vaglieri / NRK

Popkorn og politikk

Foto: Rune Lind / NRK

Musikkrommet

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Berrum og Beyer snakker om greier

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Havarikommisjonen

Foto: Hanna Johre / NRK

Mitt liv med hund

Foto: Fridtjof Nilsen / NRK

Sorgens kapittel

Foto: Bernt Olsen / Sondre Skjelvik / NRK

XL (med Espen Thoresen)

Foto: Rune Lind / NRK

Dette er ikke en redaksjonell sak laget av journalister, men en sak laget av markeds- og kommunikasjonsavdelingen til NRK.

pressevakt@nrk.no