Midt blant endeløse sanddyner.
Under en stekende sol.

Der ingen skulle tro at noe kunne gro

Vi blir møtt av Roger. Spankulerende vokter han Emirates Biofarm. En gård midt i ørkenen.

– Her har vi rundt 40-50 forskjellige arter, forteller besøkssjef Megan Swanepoel.

Hun viser oss rundt på delen av gården som er åpen for gjester. Vi får ikke være med til områdene hvor mesteparten av produksjonen skjer.

Gresskar og kål.

Hirse og quinoa.

Granateple og reddiker.

Det er bare noe av vekstene på gården.

For åtte år siden var dette like tørt som ørkenen rundt.

Nå produserer de fire tonn grønnsaker hver dag.

Hvordan fikk de det til?

Først måtte de lage sin egen jord, forklarer Megan.

– Vi brukte ørkensanden, som kalles «sweet sand». Så brukte vi komposten fra alle grønnsakene våre. Og vi brukte kyllingmøkk.

Bertha og Rachel her er ikke på jobb.

Men på gården bor det 15.000 andre høner som legger rundt 8000 - 10.000 egg hver dag.

Frittgående og uten antibiotika, ifølge gården.

I Emiratene står sjøvann avsaltet ved hjelp av fossil energi for mye av vannforsyningen.

Her på gården har de en annen løsning.

Vannet kommer fra brønner 140 meter under oss. Det blir så spredd rundt gjennom et omfattende pumpesystem.

– Vi bruker dryppvanning, sier Megan og viser de tynne sorte rørene blant plantene.

– Vanningsteamet vårt regner ut nøyaktig hvor mye vann som trengs per jordstykke, per plante. Så styrer vi ut ifra det. Slik kan vi også spare på vannet.

– Dere har nok?

– Ja, for nå, takk Gud.

Akkurat som hjemme trenger noen planter drivhus. Bare at her funker det helt motsatt.

Her er det nemlig kjøligere enn ute. Grønnsaker som paprika tåler ikke Emiratenes stekende temperaturer.

Gården ligger en drøy time unna storbyen Dubai, hvor årets klimatoppmøte akkurat nå går inn i sin tøffeste fase.

Rundt 1/3 av verdens utslipp er knyttet til våre matsystemer, ifølge FN. Spesielt kjøttproduksjon har et stort avtrykk.

For første gang er en helt dag på klimatoppmøtet viet til løsninger på disse vanskelige problemene.

Biene her har en annen stil en de sorte og gule stripene mange er vant til. Men pollineringsjobben er den samme.

– De er kjempeviktige, sier Megan.

Ørkengården mener selv de kan sikre både matforsyning og bærekraft.

De bruker ikke sprøytemidler, for de vil leve i harmoni med planter og insekter, sier Megan.

– Hvis jeg fikk valget, vil jeg heller ha en grønnsak som ser ut som den blir spist av insekter enn en som ikke gjør det. Hvis de liker det, liker vi det, sier hun.