Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 20: Doves
Doves' ”The Last Broadcast” er ikke bare er ei plate, men en stor komposisjon som vil sette spor i mange år framover.

Mer enn ei plate

Doves består av tvillingene Andy og Jez Williams, pluss Jimi Goodwin. De debuterte med ”Lost Souls” for to år siden, og minst like lenge har folk ventet på en oppfølger. Nå er den her. Et vakkert lydmaleri med små detaljer du knapt legger merke til, men som er der og som er helt riktig plassert. ”The Last Broadcast” er ikke bare ei plate, det er en komposisjon.
Bedre enn DDE

Doves er perfeksjonister. Noen av låtene er spilt inn i tre forskjellige studioer i løpet av seks uker. Hele plata har et så komplekst lydbilde at det tok trioen ti måneder å få alt på plass. Mens noen låter er spilt inn i tre studioer, er andre spilt inn under en motorvei. ”M62 song” har blitt kalt den fineste låten med navnet på en vei i tittelen, på tross av at DDEs ”E6” fortsatt er hyppig spilt på nattønsket... Jeg tror ikke du finner stort vakrere låter enn detta i sommer, vei-tittel eller ei.

Vil sette spor

"The Last Broadcast" er produsert av Sean O`Hagan fra High Llamas, og han må nok få litt av æren for at det hele låter så fint. Doves musikk har blitt sammenlignet med band som Charlatans, Radiohead og Kent. Men etter ”The Last Broadcast” vil nok Doves bli en referanse andre band vil bli sammenlignet med. I så fall har vi flere vakre Ukas album å se fram til. I mellomtida får vi nyte denne, og takke Doves for ei fin plate.

Av Njål Engesæth, Kaliber
På nett av Vilde Batzer, NRK Upunkt


Publisert 14.05.2002 08:52 - Oppdatert 14.05.2002 10:33


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no