Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas Album uke 23: Eminem
Eminem er tilbake. Og han er like sint som en spansk midtspiss etter et feildømt straffespark.

Si din mening om plata til Eminem her!


Eminem - sint på alt og alle
Hvis 14 år gamle amerikanske middelklassegutter hadde hatt stemmerett, ville Eminem vært president. Han hadde sikkert vært bedre enn Bush og, for alt vi vet. Han er iallfall bedre med ord.

Mørk og ærlig

Dette er Eminems tredje album, og mørkere og mer personlig enn de to foregående. Han rapper om mora som saksøkte han, faren som stakk av og kona som var utro. Velkommen til ”The Eminem Show”.

Masse hat - og litt kjærlighet

Eminem har trolig flere skjelett i skapet enn paleontologisk museum i Oslo. Den siste plata hans er en slags hatets hip-hopsymfoni, og stort sett alle han har møtt opp gjennom årene får gjennomgå. Men om hatet hans er intenst på denne plata, er de små glimtene av kjærlighet enda sterkere. For det er bare en ting som betyr noe for Eminem, dattra Hailie som du kan høre om i "Hallies song".
"Stolt" mor viser fram bilde av barn og barnebarn. De hater hverandre.

Dr. Dre bak spakene

"The Eminem Show” blander lys og mørke, ballader og beats. Den er hans kanskje mest gjennomførte plata til dags dato, og spås klassiker-status. Eminem har fortsatt en mitraljøse-munn, og spyr ut flere rim i minuttet en isboks på Nordpolen. Også denne gangen har han med seg sine faste samarbeidspartnere Dr. Dre og Dirty Dozen, i tillegg til Nate Dogg og Dina Ray. Denne gangen har Dre forøvrig kun produsert to låter, ellers er det Eminems "beats" man hører.

Usikker framtid

Eminem framstår som en hatets apostel, og fortsetter han sånn, kommer han enten til å dø ung eller konvertere til en underlig religion. Men teppet har heldigvis ennå ikke gått ned på ”The Eminem Show”.

Av Njål Engesæth, Kaliber Petre
På nett av Vilde Batzer, NRK Upunkt


Publisert 04.06.2002 11:21 - Oppdatert 04.06.2002 13:11


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no