Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 19: Gatas Parlament
Holdning over Underholdning.
Holdning over Underholdning.
Som en brostein kommer nå Gatas Parlament susende til en platebutikk nær deg. "Holdning over Underholdning" samler 10 år med brennende engasjert hiphop og er Ukas Album på NRK Petre.

10 år er gått og nå var det faen meg på tide. Drit i krompetull, samplehysteri og ”kommer ikke plata snart?”. Nå er Gatas Parlament klar med "Holdning over Underholdning", en hysterisk bra hiphop-plate, som var verdt ventetida og de brutte løftene.
- Vi har på en måte Norges lengste karriere i å være "up and coming", men problemet er at vi kan risikere å gå fra "up and coming" til "could have been". I mellomtida får vi fryktelig mye oppmerksomhet på fryktelig lite arbeid, sier gateparlamentarikerne Aslak og Elling.

Mishagsytringer

Aslak og Elling.
"Holdning over Underholdning" er selvsagt ikke en ordinær plate. Den er et manifest. Med den grå eminense Tommy Tee i bakgrunnen og med Jesters stø produsenthender, entrer Elling og Aslak en lekkert lydlagt talerstol, hvor de slenger ut sine mishagsytringer mot snuter, sosialdemokrater, kapitalister, homofobe drukkenbolter og alle som ikke sverger sin tro til det kommunistiske manifest.

Autoritet

I motsetning til den gjengse ”jeg er kul-digg meg og gata jeg bor i”-stilen som preger mye av den middelmådige hiphopen, så leverer Gatas Parlament sine linjer med autoritet, tyngde og brennende engasjement. Norges beste morsmålsrappere? Væpna revolusjon har i alle fall aldri hørt så fett ut som på "Holdning over Underholdning".

Slår ut

Forhåpentligvis slår all oppmerksomheten rundt utgivelsen av plata positivt ut på platesalget, slik at Aslak og Elling neste gang kan sende de nødvendige par hundre tusen dollar til Steely Dan.

Av Jostein Gjertsen, Kaliber
På nett av Tor-Erling T. Ruud, NRK Upunkt


Publisert 07.05.2002 14:45 - Oppdatert 08.05.2002 10:50


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no