Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 13: The Best of Both Worlds
Når de to største artistene i R&B og hiphop slår seg sammen blir resultatet fett, bredt og langt i fra lett. Det er dimensjoner over ukas album på Petre signert R. Kelly og Jay-Z.

Musikalsk så står ikke de to mastodontene R Kelly og Jay-Z så veldig langt i fra hverandre, men de er uansett de første som forener disse genrene på denne måten. Og at det ble nettopp de som gjorde det, burde ikke overraske noen.

Morro for alle

The Best of Both Worlds kunne blitt en pretensiøs sjangerhybrid med to av de største egoene i musikkindustrien. Men etterhvert som ideene fløy frem og tilbake mellom de respektive studioene, og ikke minst når de møttes ansikt til ansikt, så ble resultatet morro. Moro for unga, for artistene og selvsagt; morro for oss.

R. Kelly ber om godt påskevær.

Svinger påskefjellet

Og hva passer vel bedre i disse påsketider enn en artist som refererer til seg selv som både Jehova, God MC og verdens åttende under, som Jay-Z gjør på fjorårets Blueprint. Og at han slår seg sammen med en fyr som synger "I Belive I Can Fly"? Man skjønner tegninga.

The Best of Both Worlds er blitt en festlig og uhøytidelig plate. R. Kely og Jay-Z har solgt millioner av plater og vet hva de driver på med. De har lyst til å ha det gøy, de vil at du skal ha det gøy. Det er altfor få superhelter der ute som forener krefter i det godes tjeneste. Det gode er i dette tilfellet ei plata som nok kan få påskefjellet til å svinge litt ekstra i år.

Av Jostein Gjertsen, Kaliber NRK Petre


Publisert 25.03.2002 17:09 - Oppdatert 25.03.2002 17:20


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no