Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 9: The Perishers
Ukas album er levert av et band du mest sannsynlig aldri har hørt om tidligere. The Perishers fra Umeå i Sverige smyger seg sakte inn i hjertet ditt med ”From Nothing To One” og nekter plent å forsvinne.

Persihers.
En gang innimellom. Ikke så ofte. Dukker det opp band som får gåsehuden til å piple opp. Spesielt på armene og ryggen. The Perishers er et slikt et. Og jammen ble ikke vokalist Ola Klüft kjempeglad der han stod med mobiltelefonen midt i Sverige et sted da jeg kunne informere ham om at Petre hadde valgt ”From Nothing To One” til ukas album
- Tusen takk! Det var virkelig overraskende. Overraskende og jättekult!

Mye bra

- Vi har spilt sammen i litt over fire år etter at vi dannet bandet i Umeå. Vi er fire stykker mellom 20 og 24 år som har sprunget ut av Umeås musikkscene. Jeg vet ikke hvor mye dere kjenner til den, men det har alltid vært mye bra band i Umeå, forteller Ola.

Skulle oppløses

Fra Umeå gikk turen som vanlig raskt til Stockholm der tre fjerdedeler av bandet bor nå. Men før plateselskap og publikum skjønte poenget var det like før The Perishers ga opp hele musikk-karriæren. Oppløsningsdramaet utspant seg på en innenriksflyging.
- Vi gjorde en konsert i Luleå, og på flyet hjem hadde vi en ganske kraftig diskusjon om hva som skulle skje med bandet. Vi så ikke at det skulle kunne gå spesielt bra med oss siden vi bodde i forskjellige byer og siden ingen selskap viste interesse. Så det var ganske nære, men vi forstod vel hvor mye bandet betydde for oss, beroliger han.

Ubeskyttet sex

Pop-yndlinger fra Umeå.
Men nå går det så meget bedre. Svenske og norske musikk-kritikere har funnet en ny kjæledegge, og de unge svenskene kan leve av det de vil leve av. Her i Norge har gjennomgangsmelodien i media vært at The Perishers er barnet som ville blitt født dersom Coldplay hadde hatt ubeskyttet sex med Travis.
- Jeg kjenner igjen det. Det er de samme sammanlikningene i Sverige, men jeg har ikke hørt på noen av de bandene. Jeg synes ikke at de er spesielt dårlige, men de hører heller ikke til mine favorittband. Det er litt merkelig, men samtidig forstår jeg sammenlikningen siden alle er vemodige og langsomme popband.

Uimotståelig vakker

”From Nothing To One” er en uimotståelig vakker plate som får deg i godt humør enten du er klar for det eller ikke. Selv om tekstene er triste og musikken melankolsk blir smilet bredere og bredere for hvert sekund som telles ned på spilleren. Men tekstene er så triste at det må være lov å spørre om Umeå er verdens tristeste sted?
- Om det er trist i Umeå? Ja, det er vel en ganske kjedelig by. Man blir litt lei den når man har bodd der i tyve år som jeg gjorde…

Av Totto Mjelde, Kaliber
Tilrettelagt for nett av Tor-Erling T. Ruud, Upunkt


Publisert 26.02.2002 07:34


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no