Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 7: Tungtvann
Slibrige teksta. (Foto: Tor-Erling T. Ruud)
Slibrige teksta. (Foto: Tor-Erling T. Ruud)
Suksess, suksess, suksess. Tre ord som oppsummerer Tungtvanns karriere på halvannet år. Det har gått fort! "Mørketid" er ukas album på NRK Petre.

Slibrige teksta og feite beats! Tungtvann kom skliende rett ut av det mørketida. Jørg-1 og Poppa Lars, to slyngler fra Ørnes og Harstad, sang om fest, fyll og tøffaskultur. Om det å være annerledes. Hiphop-Norge gikk bananas og mediene slang seg på. Plutselig hadde vi fenomenet morsmålsrap!

Dagligpoesi

"Mørketid".
Barne- og ungdomsprogrammene på NRK TV nektet å spille "Ubudna Gjesta". Mange ble provosert av tekster om dop og fyll. Leste man mellom linjene i tekstene, fant man en voldsom, ny poet i Jørgen Nordeng. Tungtvanns rap er dagligpoesi fra Norge om å vokse opp, være til, å føle seg annerledes. Dette ga Tungtvann dialektprisen for 2001. For Jørgens gamle norsklærer var det en stolt dag!

Tøffeste gutta

I høst gikk de i studio, og så fort gikk det at "Mørketid" er her allerede. Tungtvann er fortsatt de tøffeste gutta i rap-på-norskklassen, men heldigvis er det utvikling å spore også. "Mørketid" er mørkere på den måten at Jørgens tekster inneholder alt fra småstedkritikk i den mye spilte singelen "Pøbla" til kiss-ass-folk-utdriting i "Bransjehora".

Føler seg uthengt

Poppa Lars har mekket sugende dansebeats som får ukjente kroppsdeler til å svinge, og profileringen blir ikke mindre for Tungtvann ved at politiet i Bodø føler seg uthengt og man stiller som husband i Åpen Post.

Av Guttorm Andreasen, Kaliber
Tilrettelagt for nett av Tor-Erling T. Ruud, Upunkt


Publisert 12.02.2002 08:06 - Oppdatert 19.02.2002 14:31


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no